αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ επιτυχία είναι εκεί έξω: Γιατί ένας επιχειρηματίας δεν πρέπει να περνά πολύ χρόνο μπροστά σε οθόνες

Η επιτυχία είναι εκεί έξω: Γιατί ένας επιχειρηματίας δεν πρέπει να περνά πολύ χρόνο μπροστά σε οθόνες

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί; Μάλλον τσεκάρεις το smartphone σου. ‘Η ανοίγεις το laptop σου. ‘Η κοιτάς το tablet που έχεις δίπλα στο κρεββάτι σου. Ναι, οι περισσότεροι άνθρωποι στην εποχή μας -ειδικά οι νέοι- περνούν μεγάλο κομμάτι της ημέρας μπροστά σε μια οθόνη. Κάτι που ξεκινά από το πρωί κιόλας.

Ακόμα πιο έντονο είναι το φαινόμενο στους επιχειρηματίες. Πολλά tasks και επικοινωνίες γίνονται πλέον μέσα από το ίντερνετ. Άρα, όπου ίντερνετ, βάλτε και τη λέξη οθόνη δίπλα. Ακόμα και όταν ένας επιχειρηματίας είναι σε συνάντηση με τους συνεργάτες του, είναι πολύ πιθανό να τσεκάρει το κινητό του την ίδια στιγμή.

Το Entrepreneur.com, παραθέτει την άλλη πλευρά. Και εξηγεί ότι ένας επιχειρηματίας, ακόμα και στην digital εποχή, δεν πρέπει να περνά πολύ χρόνο μπροστά σε οθόνες. Πρώτα από όλα, αν πας σε έναν τέτοιο δρόμο, μπορεί να απομονωθείς, με ό,τι αρνητικές συνέπειές μπορεί να φέρει αυτό. Επίσης, σε βάθος χρόνου θα έχεις τα προβλήματα που φέρνει η καθιστική ζωή (ή οποία συνήθως πάει παρέα με τις οθόνες), ενώ είναι πιθανό κάποια στιγμή να επιβαρυνθούν τα μάτια σου.

Είναι αλήθεια, ότι λόγω χρόνου πολλές φορές ένας επιχειρηματίας προτιμά π.χ. να στείλει μερικά emails, αντί να κάνει τις αντίστοιχες φυσικές συναντήσεις. Σε βάθος χρόνου, θα καταλάβεις όμως ότι δεν είναι το ίδιο. Την φυσική επαφή δεν μπορεί να την αντικαταστήσει πλήρως ένα email ή το chat σε κάποια πλατφόρμα.

Είναι επίσης σίγουρο, ότι αν θέλεις να φτάσεις στην επιτυχία, μάλλον δεν πρέπει να κλειστείς 24 ώρες μέσα σε ένα δωμάτιο, μόνος, μπροστά σε μια ή περισσότερες οθόνες.

Ας δούμε όμως το πρακτικό κομμάτι. Σε ένα περιβάλλον που όλα δείχνουν να δουλεύουν με ψηφιακό τρόπο, τι μπορεί να κάνει ένας επιχειρηματίας για να μην είναι… όλη την ημέρα μπροστά από οθόνες; Δες μερικά tips παρακάτω.

Χρησιμοποίησε τις οθόνες με σύνεση (και μην ξοδεύεις ατελείωτες ώρες για να χαζολογείς εκεί)

Κάνε ένα μικρό διάλειμμα κάθε 20 λεπτά

Βρες εναλλακτικούς τρόπους (π.χ. τηλέφωνο στις επικοινωνίες, βιβλία στο διάβασμα)

Χρησιμοποίησε ένα κλασσικό σημειωματάριο

Κάνε συναντήσεις ή ακόμα και περιπάτους, με τους ανθρώπους που θες

 

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 16 =