αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ blogger Χριστίνα Μπαδογιάννη μιλά στο It’s Possible για το δικό της story, αλλά και για όλα όσα συμβαίνουν στην ελληνική bloggόσφαιρα

Η blogger Χριστίνα Μπαδογιάννη μιλά στο It’s Possible για το δικό της story, αλλά και για όλα όσα συμβαίνουν στην ελληνική bloggόσφαιρα

Το βλέπουμε όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια: Νέοι bloggers εμφανίζονται συνεχώς, αποκτούν το δικό τους κοινό, και αρκετοί από αυτούς κλείνουν συνεργασίες με εταιρίες. Πως είναι όμως να βλέπεις όλο αυτό το σκηνικό… από μέσα;

Η fashion blogger, Χριστίνα Μπαδογιάννη, μιλά στο It’s Possible για το πως είναι η ζωή ενός blogger στην Ελλάδα, τι «εφόδια» χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει, ενώ αναφέρεται και στο πως βλέπουν οι εταιρίες το νέο σκηνικό που έχει δημιουργηθεί. Επίσης, αποκαλύπτει πιο είναι το χειρότερο και το καλύτερο σχόλιο που έχει ακούσει. Όσοι θέλετε, μπορείτε να βρείτε την δουλειά της στο Beauty and Fashion Stalkers.

Πως πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με το blogging;

Αν με ρωτούσε κάποιος πριν απο κάποια χρόνια αν μπορούσα να με φανταστώ ως blogger,θα έλεγα σίγουρα όχι.Όμως η πρώτη μου επαφή με το blogging όπως και με πολλά άλλα δημιουργικά πράγματα που έχω ασχοληθεί μέχρι τώρα,οφείλεται στην μεγάλη μου αδερφή Γεωργία με την οποία είμαστε και συνεργάτες σε αυτό .Εκείνη με ώθησε να ξεκινήσω , και εννοείται πως με συντροφεύει απο την πρώτη στιγμή μέχρι τώρα.

Στο πρακτικό κομμάτι, τι «εφόδια» χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει;

Για τους περισσότερους ακούγεται πολύ εύκολο να έχεις ένα blog ή να το στήσεις από την αρχή. Αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει καθώς κρύβονται πολλές προϋποθέσεις από πίσω.

Εκτός απο τα υλικά «εφόδια» που χρειάζεσαι,όπως μια καλή φωτογραφική κάμερα ή ένα καλό κινητό για να μπορείς να έχεις καθαρές φωτογραφίες,πρέπει να έχεις αρκετή υπομονή και επιμονή,γιατί θέλει κόπο και προσπάθεια για να αποκτήσει απήχηση. Επίσης, απαιτεί και πολύ χρόνο: απο την επεξεργασία των κειμένων ή των φωτογραφιών,το στήσιμο του site ή και την παρουσία σε πολλά beauty & fashion events.Για εμένα προσωπικά μάλιστα,το φαινόμενο την αυπνίας είναι πολύ συχνό αφού δεν προλαβαίνω μέσα στη μέρα να κάνω όσα χρειάζεται.

Τι θα βρει κάποιος μπαίνοντας στο δικό σας blog;

Μπαίνοντας κάποιος στις Beauty & Fashion Stalkers,θα βρει  ένα εύρος θεμάτων : από reviews για προιόντα που δοκιμάσαμε και τα προτείνουμε,tips & tricks για να είμαστε λαμπερές  χωρίς κόπο και χρόνο,και highlights από events που παρευρεθήκαμε.Αγαπημένο μου κομμάτι του blog και το οποίο επιμελούμαι αποκλειστικά εγώ είναι η μόδα,όπου αναρτώ εβδομαδιαία editorials με outfits-προτάσεις για να δίνω ιδέες στις αναγνώστριες μας ώστε να μπορούν να προσαρμόσουν στο δικό τους στυλ τις τάσεις της μόδας.Επιπλέον,έχουμε μία καινούρια σχετικά στήλη στο blog μας με τίτλο “Mama Stalker” ,στην οποία αρθρογραφεί η αδερφή μου,σχετικά με θέματα όπως DIYs,décor ideas,συμβουλές για μαμάδες και πολλά άλλα.

Ανεβάζετε αρκετό υλικό. Πόσο χρόνο αφιερώνετε και πως διαχειρίζεστε χρονικά το όλο project;

Το υλικό που ανεβάζουμε είναι κάτα μέσο όρο 2-3 άρθρα την εβδομάδα,και η αλήθεια είναι πως θέλουμε να το αυξήσουμε κι άλλο. Ωστόσο, η δύσκολη καθημερινότητα της καθεμίας μας δεν το κάνει πάντα εφικτό αυτό.Ο χρόνος που αφιερώνω εγώ προσωπικά είναι 8-9 ώρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο στο blog, κάνοντας συχνά πολλά διαφορετικά tasks  παράλληλα. Ο μόνος τρόπος που μπορούμε να το διαχειριστούμε χρονικά και που ευτυχώς το επιτυγχάνουμε συχνά, είναι να ετοιμάζουμε υλικό αρκετά νωρίτερα απο οτι είναι να αναρτηθεί,ώστε να προγραμματίζεται μελλοντικά και να έχουμε το χρόνο να το επιμεληθούμε όπως πρέπει– εκτός απροόπτου φυσικά.

 

Ποιο είναι το πράγμα που έχετε δει σε άλλους/ες bloggers και σας έχει κάνει κακή εντύπωση;

Αυτό που μας κάνει κακή εντύπωση και συμβαίνει πολύ έντονα στην κοινότητα των bloggers, είναι ο κακός ανταγωνισμός, ο φθόνος και η κακία. Παρατηρούμε πολύ συχνά να δημιουργούνται κλίκες, κατηγορούν ο ένας τον άλλο και πολλές φορές δημόσια, κάτι που εκθέτει όλους μας γενικότερα.

Το να δείχνουμε στο κοινό αλλά και στις εταιρείες οτι δεν είμαστε κάπως ενωμένοι και κοιτάμε «να φάμε» ο ένας τον άλλο έχει κακό αποτέλεσμα αφού δεν μας λαβαίνουν σοβαρά και δίνονται αφορμές για κακόβουλα σχόλια.Όπως και στον επαγγελματικό του χώρο ο καθένας οφείλει να είναι τυπικός και ευγενικός με όλους χωρίς να δίνει δικαίωμα,έτσι θεωρώ οτι θα έπρεπε να είναι και στην περίπτωση των bloggers.

Μπορεί αυτό που ονομάζουμε blogger, να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα;

Η Ελλάδα του 2017 δεν δίνει γενικότερα πολλές ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση και αναγνώριση σε όποιον τομέα και να βρίσκεσαι. Παρόλα αυτά,θεωρώ οτι όταν κάτι το αγαπάς πολύ, το προσπαθείς και τελικά το φτάνει ς στο επίπεδο που φιλοδοξείς. Έτσι είναι και το blogging, δύσκολο ειδικά αφού ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος λόγω αριθμού των blogs που όλο και αυξάνονται, αλλά με κάποιες έξυπνες κινήσεις, προσεγμένο υλικό και υπομονή σίγουρα γίνεται βασικό επάγγελμα.

Πως αντιμετωπίζουν οι εταιρίες στην Ελλάδα τους bloggers;

Όπως προανέφερα και σε προηγούμενη ερώτηση,πολλές φορές οι bloggers δίνουν αφορμές στις εταιρίες να μην τις  λαβαίνουν σοβαρά,και έτσι δυστυχώς μας αντιμετωπίζουν όλες με περισσότερη καχυποψία.Θεωρώ όμως πως αυτή η αντιμετώπιση είναι επιφανειακή και οτι αν δείξεις ένα στοιχειώδη επαγγελματισμό και συνέπεια σε αυτό που κάνεις,είναι θέμα χρόνου να σε υπολογίσουν περισσότερο και να θέλουν μελλοντική συνεργασία.

Ποιο είναι το καλύτερο και το χειρότερο σχόλιο που έχετε ακούσει μέχρι σήμερα;

Η αλήθεια είναι πως λόγω του οτι ασχολούμαι απο πριν με τον χώρο του modeling, έχω δεχτεί αρκετή κακή κριτική, αλλά είναι κάτι που πλέον έχω συνηθίσει.Συνήθως τα αρνητικά σχόλια ακόμα και στο blog επικεντρώνονται στα ζητήματα εμφάνισης,και έτσι έχω ακούσει σχόλια για χαρακτηριστικά του προσώπου ή του σώματος μου,όπως το ύψος ή τα φρύδια μου.

Το καλύτερο σχόλιο που έχω ακούσει και προσπαθώ να μην το ξεχνάω  ποτέ ακόμα και όταν δυσκολεύομαι να ανταπεξέλθω, είναι πως η αγάπη μου για αυτό αντικατοπτρίζεται στο blog και φαίνεται οτι το κάνω και το διασκεδάζω,κάτι το οποίο είναι και το παν για ο,τι κι αν κάνουμε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + seventeen =