αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ελληνική startup Netdata «σήκωσε» νέα χρηματοδότηση 14,2 εκατ. ευρώ

Η ελληνική startup Netdata «σήκωσε» νέα χρηματοδότηση 14,2 εκατ. ευρώ

Νέα χρηματοδότηση έλαβε η Netdata. H ελληνική startup «σήκωσε» 14,2 εκατ. δολάρια. Στην χρηματοδότηση ηγήθηκε η Bessemer Venture Partners γνωστή από τις επενδύσεις της στις πλέον επιτυχημένες εταιρείες τεχνολογίας όπως οι Shopify, LinkedIn, Pinterest και Wix. Στο χρηματοδοτικό γύρο συμμετείχαν και οι υφιστάμενοι επενδυτές Bain Capital Ventures και Uncorrelated Ventures. Η Netdata έχει συγκεντρώσει συνολικά 32,5 εκατομμύρια δολάρια.

Τα προϊόντα της Netdata προσφέρουν τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Συλλέγουν και παρουσιάζουν χιλιάδες μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο.
  • Εγκαθίστανται σε ελάχιστο χρόνο χωρίς περαιτέρω βήματα για τη ρύθμιση τους.
  • Μπορούν και παρακολουθούν μια πληθώρα υπηρεσιών και λογισμικών.
  • Απαιτούν ελάχιστους πόρους από τα συστήματα που παρακολουθούν.
  • Συνεργάζονται με άλλα συστήματα για εξαγωγή δεδομένων και αποστολή ειδοποιήσεων.

Η Netdata, που σήμερα απαριθμεί 40 εργαζόμενους σε Αθήνα και Σαν Φρανσίσκο. Δημιουργήθηκε από τον Κώστα Τσαούση, πρώην COO σε γνωστές ελληνικές εταιρείες όπως η Viva και η HOL. Πριν 5 χρόνια ξεκίνησε σαν παράλληλη ασχολία τη δημιουργία ενός λογισμικού ανοιχτού κώδικα, με σκοπό να μπορεί να παρακολουθεί σε βάθος την απόδοση των διαφόρων υπολογιστικών συστημάτων που χρησιμοποιούσε στην εταιρεία που εργαζόταν χωρίς να χρειάζεται η ομάδα να δαπανά πολύτιμους πόρους σε εμπορικές άδειες ή σε χρόνο για την εγκατάσταση και ρύθμιση των υπαρχόντων λύσεων.

“Με αυτόν το νέο γύρο χρηματοδότησης σκοπεύουμε να προβούμε σε πολλές προσλήψεις προγραμματιστών στην Ελλάδα καθώς εστιάζουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη του Netdata Cloud. Έχουμε ήδη αρχίσει να παρατηρούμε αυξανόμενη χρήση του νέου προϊόντος και θέλουμε να κινηθούμε επιθετικά για απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου της αγοράς”, δήλωσε ο Κώστας Τσαούσης, CEO και δημιουργός της Netdata.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + twelve =