αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Αυστρία είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που βγαίνει από το lockdown. Η αρχή γίνεται την ερχόμενη εβδομάδα

Η Αυστρία είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που βγαίνει από το lockdown. Η αρχή γίνεται την ερχόμενη εβδομάδα

Στην μετά- lockdown εποχή είναι έτοιμη να μπει η Αυστρία. Σκοπεύει να γίνει η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που θα άρει τους περιορισμούς του lockdown, μπαίνοντας σιγά- σιγά στην κανονικότητα, όπως σημειώνουν οι Financial Times.

Ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς μιλώντας σήμερα έθεσε ένα χρονοδιάγραμμα για να επανεκκινήσει η οικονομία της χώρας. Ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται η προοδευτική άρση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα του από τις 14 Απριλίου, υπό την προϋπόθεση ότι ο πληθυσμός θα συνεχίσει να τηρεί τους κανόνες.

Ειδικότερα, η αυστριακή κυβέρνηση σχεδιάζει, εάν όλα πάνε καλά, επαναλειτουργία των μικρότερων καταστημάτων, εμβαδού κάτω των 400 τ.μ. από τις 14 Απριλίου, για να ακολουθήσουν τα μεγάλα καταστήματα και εμπορικά κέντρα από την 1η Μαΐου, δήλωσε ο αυστριακός καγκελάριος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι οι πολίτες θα πρέπει… να ξεκινήσουν να συνωστίζονται.

«Τηρήστε τα μέτρα, αποφύγετε τις κοινωνικές επαφές, κρατήστε τις απόσταση σας στο δημόσιο χώρο», είπε ο καγκελάριος.

Παράλληλα, ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να ακυρώσουν κάθε σχέδιο για τον εορτασμό του Πάσχα. Τόνισε ότι οι περιορισμοί θα χαλαρώνουν όσο οι πολίτες παραμένουν πιστοί στους κανόνες. Ενώ συνέστησε την χρήση μάσκας στα ΜΜΜ και στα καταστήματα όταν ξανά ανοίξουν

Ξενοδοχεία και εστιατόρια σχεδιάζεται να επαναλειτουργήσουν το νωρίτερο στα μέσα του Μαΐου.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς τόνισε ότι η Αυστρία έλαβε εγκαίρως μέτρα, νωρίτερα από τις περισσότερες χώρες, γεγονός που της δίνει την δυνατότητα να ανοίξει τα καταστήματα νωρίτερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 14 =