αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕρευνητές πέτυχαν «τηλεμεταφορά» σωματιδίων μέσω θαλάσσης

Ερευνητές πέτυχαν «τηλεμεταφορά» σωματιδίων μέσω θαλάσσης

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Σαγκάης Jiao Tong δημοσίευσαν πρόσφατα ένα έγγραφο που ισχυρίζεται ότι έστειλαν σωματίδια φωτός μέσω θαλασσινού νερού κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ πριν.

Η ομάδα μπόρεσε να μεταδώσει σωματίδια διεμπλοκής σε πάνω από τρία μέτρα θαλάσσιου νερού σε απομονωμένο περιβάλλον. Αν και το γεγονός δεν πρόκειται να εξασφαλίσει τις επικοινωνίες μας στις θάλασσες, είναι το πρώτο βήμα για να φέρουμε τη λύση κβαντικού διαδικτύου σε μια υδρόγειο που καλύπτεται από ωκεανούς.Επικοινωνία

Είναι ενδιαφέρον γιατί μιλάμε πλέον για τηλεμεταφορά. Η κβαντική διεμπλοκή είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί τη λήψη ενός laser μέσω κρυσταλλικού οπτικού δικτύου για τη δημιουργία εμπλεγμένων φωτονίων, όπως διαβάζουμε στο Secnews.gr.

Σύμφωνα με την ομάδα της Σαγκάης, θα είναι σε θέση να επεκτείνουν το φάσμα της επικοινωνίας από τα τρία μέτρα νερού που πειραματίστηκαν αρχικά σε τουλάχιστον 900 μέτρα.

Εάν η κβαντική δικτύωση είναι το μέλλον του Διαδικτύου (πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι είναι) θα πρέπει να καταλάβουμε πώς να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς των καλωδίων οπτικών ινών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =