αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μετά από 3 χρόνια απορρίψεων ‘σήκωσα’ 2 εκατ. δολάρια σε 60 ημέρες»: Ένας ιδρυτής περιγράφει πως τα κατάφερε

«Μετά από 3 χρόνια απορρίψεων ‘σήκωσα’ 2 εκατ. δολάρια σε 60 ημέρες»: Ένας ιδρυτής περιγράφει πως τα κατάφερε

Η ιστορία του Andrew Zenoff είχε μια εντελώς ανατρεπτική τροπή. Ο ίδιος είναι επιχειρηματίας εδώ και χρόνια. Αυτή τη στιγμή είναι ιδρυτής της BEAM Authentic. Πρόκειται για μια εταιρία που φτιάχνει high-tech κονκάρδες, οι οποίες πάνω τους εμφανίζουν διάφορα μηνύματα και εικόνες. Ενώ υπάρχει η δυνατότητα να εναλλάσσονται αυτές οι εικόνες, μέσω του ειδικού app. «Στόχος μας είναι να ενώσουμε τους ανθρώπους, γύρω από κοινά ενδιαφέροντα, θετικές προθέσεις και κοινωνικό ακτιβισμό» λέει ο Zenoff μιλώντας στο Entrepreneur.com.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο challenge που έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα σε όλη τη διαδρομή του; Το να βρει χρηματοδότηση. Όχι για την τωρινή του εταιρία. Το 2000 -και ενώ όλοι ξεκίναγαν ιντερνετικές εταιρίες- ο ίδιος ίδρυσε στο Σαν Φρανσίσκο μια healthcare-retai εταιρία, για έγκυες γυναίκες και νέες μητέρες.

Κανείς επενδυτής δεν ήθελε να χρηματοδοτήσει μια τέτοια επιχείρηση. «Πέρασα 3 χρόνια προσπαθώντας, κάνοντας πάνω από 200 παρουσιάσεις» τονίζει ο Zenoff.

Ενώ η κατάσταση είχε φτάσει σε απελπιστικό σημείο, η λύση ήρθε από εκεί που δεν το περίμενε: Από τους πελάτες της εταιρίας! Ο Zenoff αποφάσισε τότε να δώσει τη δυνατότητα στους ίδιους τους πελάτες (ή μάλλον πελάτισσες) να χρηματοδοτήσουν την εταιρία που τόσο αγαπούσαν. Το «πείραμα» έπιασε. Και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Η εταιρία συγκέντρωσε 2 εκατ. δολάρια μέσα σε 60 ημέρες! Και κατάφερε να επεκταθεί ακόμα περισσότερο.

Σε ερώτηση για το τι σημαίνει να είσαι επιχειρηματίας, ο ιδρυτής της BEAM Authentic είναι ξεκάθαρος: «Το να είσαι επιχειρηματίας, σημαίνει ότι είσαι ένας business μάγος που κάνει τις ιδέες πραγματικότητα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + nine =