αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔυο νέες επενδύσεις που αφορούν στη φαρμακευτική κάνναβη εντάχθηκαν στον Αναπτυξιακό Νόμο- Για ποιες εταιρίες πρόκειται

Δυο νέες επενδύσεις που αφορούν στη φαρμακευτική κάνναβη εντάχθηκαν στον Αναπτυξιακό Νόμο- Για ποιες εταιρίες πρόκειται

Δυο νέες επενδύσεις που αφορούν στη φαρμακευτική κάνναβη εντάχθηκαν στον Αναπτυξιακό νόμο. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων πρόκειται για την WCM CANNA MEDICA και την IAMA HERBS & OILS.

Η “IAMA HERBS & OILS IKE” θα δημιουργήσει νέα μονάδα παραγωγής εκχυλισμάτων και αποσταγμάτων βιομηχανικής κάνναβης και άλλων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών” στην ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια “εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Δ ́ κύκλος), επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης “ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΙΚΕ” με δ.τ. “IAMA HERBS & OILS IKE” (υπό σύσταση) που αναφέρεται στην “δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής εκχυλισμάτων και αποσταγμάτων βιομηχανικής κάνναβης και άλλων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών” (ΚΑΔ κύριου κλάδου δραστηριότητας: 20.53.10, Παραγωγή αιθέριων ελαίων), στην ΒΙΠΕ Τρίπολης της Δημοτικής Ενότητας Τρίπολης, του Δήμου Τρίπολης, της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 5.362.039,52 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 5.362.039,52 ευρώ”.

Το ποσό ενίσχυσης με τη μορφή της επιχορήγησης είναι 2.948.121,74 ευρώ και οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 24 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Το επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης “WCM CΑΝΝΑMEDICA ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΕΜΠΟΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” με δ.τ. “WCM CANNA MEDICA Α.Ε.” εντάχθηκε, επίσης, στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Α΄ κύκλος), όπως ισχύει.

Αφορά στη δημιουργία καθετοποιημένης μονάδας καλλιέργειες ας επεξεργασίας μεταποίησης και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης δυναμικότητας 6.360 κιλών το έτος αποξηραμένου φυτού (άνθος) στη θέση Τσούμπα στον Αυλωνα Ωρωπου συνολικου επιλέξιμου κόστους 9.740763,74 ευρώ και στο επενδυτικό σχέδιο χορηγείται ενίσχυση 2.052.560,39 ευρώ ενώ οι νέες θέσεις που θα δημιουργηθούν είναι 40 (Ε.Μ.Ε.).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 4 =