αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ 28χρονη που έχει ταξιδέψει σε 78 χώρες, δουλεύοντας από το laptop της

Η 28χρονη που έχει ταξιδέψει σε 78 χώρες, δουλεύοντας από το laptop της

Η τάση με τους remote workers και τους digital νομάδες γιγαντώθηκε μέσα στην πανδημία. Αλλά φυσικά υπήρχε και πριν από αυτή. Θα υπάρχει και μετά.

H Katie Macleod δουλεύει remote, με μόνο εργαλείο το laptop της. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθεται κλεισμένη… στο δωμάτιο της. Η ίδια έχει ταξιδέψει σε 78 χώρες, και μπορεί να το κάνει αυτό δουλεύοντας από το laptop της. Όπου κι αν βρίσκεται.

Μπορεί να είναι σε ένα ξενοδοχείο στο Τόκιο ή στα… Ιμαλάια. Μάλιστα, όπως βλέπουμε στο προφίλ της στο Instagram, έχει επισκεφτεί και την Ελλάδα.

«Ευελπιστώ να έχω επισκεφτεί 100 χώρες πριν τα 30 μου» εξομολογείται η freelance graphic designer, μιλώντας στο BBC.

Η ίδια καταγράφει τα ταξίδια της στο blog της, από το 2018 οπότε και επέλεξε να κάνει πράξη το εργασιακό αυτό μοντέλο. «Προσωπικά θα το απέδιδα στην πανδημία κορωνοϊού το ότι σήμερα υπάρχουν περισσότερες remote jobs από ποτέ στον κόσμο» λέει.

https://ichef.bbci.co.uk/news/976/cpsprodpb/FE85/production/_126175156_cappadocia-2.jpg.webp

Μεγαλωμένη στο Ινβερνές και με σπουδές γραφιστικής στο Εδιμβούργο, η 28χρονη έκανε πρακτική άσκηση, και μετά άρχισε να εργάζεται σε μια διαφημιστική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο. Αλλά λέει ότι το βρήκε μονότονο, βαρετό και χωρίς έμπνευση.

«Το πρόγραμμα μιας τυπικής μέρας στη δουλειά ήταν πάντα προκαθορισμένο, είχα πολύ λίγο χρόνο να δουλέψω για τους προσωπικούς μου στόχους και όνειρα», λέει.

«Αν ήξερα στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο ότι υπάρχει αυτός ο τρόπος ζωής, θα ήμουν πιο σίγουρη για να κάνω τις απαραίτητες επιλογές για να πραγματοποιήσω το όνειρο νωρίτερα», λέει η 28χρονη γραφίστρια.

Η πανδημία του Covid έκανε τα διεθνή ταξίδια πιο δύσκολα, αλλά η Katie προσαρμόστηκε μετατρέποντας ένα βαν και ταξιδεύοντας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη συνέχεια, η Katie επέστρεψε στις μετακινήσεις σε όλο τον κόσμο, προτιμώντας να μένει σε μέρη που έχουν co-working spaces ειδικά προσαρμοσμένους στους επαγγελματίες που εργάζονται remote. Διαφορετικά μένει σε Airbnbs ή ξενοδοχεία, τα οποία, όπως λέει, γίνονται όλο και καλύτερα στο να παρέχουν τις διευκολύνσεις στους ταξιδιώτες για να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Είναι όλα ονειρικά με αυτό το μοντέλο; Όχι. Η ίδια παραδέχεται πως το να βρίσκεται κανείς συνέχεια σε κίνηση, δεν είναι πάντα εύκολο, αντιθέτως…

«Έχω κοιμηθεί σε περισσότερα πατώματα αεροδρομίου από όσα μπορώ να μετρήσω» λέει. «Έχω πασχίσει να βρω ίντερνετ για να δουλέψω, έχω εξαπατηθεί και πλήρωσα περισσότερα επειδή είμαι ξένη, και είχα ουκ ολίγες τροφικές δηλητηριάσεις» προσθέτει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο νησί που δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο: Πως είναι να δουλεύεις με το laptop σου από τις Σπέτσες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + eight =