αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔεν χρειάζεται να ξενυχτάς δουλεύοντας για να είσαι πετυχημένος, λέει ο CEO του Shopify

Δεν χρειάζεται να ξενυχτάς δουλεύοντας για να είσαι πετυχημένος, λέει ο CEO του Shopify

«Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που άλλαξαν τον κόσμο, ήταν workaholics» έγραψε ένας businessman στο Twitter. Και κάπως έτσι άνοιξε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Ανάμεσα σε αυτούς που παρέθεσαν την γνώμη τους, ήταν και ο CEO του Shopify, Tobias Lutke. Και δεν είπε αυτά που ίσως θα περίμεναν κάποιοι. Όπως εξήγησε, δεν χρειάζεται να δουλεύεις… άπειρες ώρες, για να γίνεις πετυχημένος.

«Η άποψη μου είναι ότι ο κάθε ένας έχει 5 δημιουργικές ώρες μέσα στην ημέρα του» σημείωσε ο Mr Shopify. Και συμπλήρωσε: «Το μόνο που ζητώ από τους ανθρώπους στο Shopify είναι 4 από αυτές τις ώρες να διοχετεύονται στην εταιρία».

Ο ίδιος έδωσε και μερικές ακόμα λεπτομέρειες από τον τρόπο που δουλεύει: «Δεν έχω δουλέψει ποτέ την νύχτα. Οι μόνες φορές που δούλεψα πάνω από 40 ώρες σε μια εβδομάδα ήταν όταν είχα την καυτή επιθυμία να το κάνω. Χρειάζομαι 8 ώρες ύπνου κάθε νύχτα. Το ίδιο με όλους, ανεξάρτητα από το αν το παραδεχόμαστε ή όχι».

Μάλιστα η συζήτηση «άναψε» στην συνέχεια, και ο Tobias Lutke έκανε αρκετά tweets σχετικά με το θέμα. Σε ένα από αυτά τόνισε: «Είμαι σπίτι στις 5:30 μ.μ. κάθε απόγευμα. Η δουλειά μου είναι καταπληκτική, αλλά είναι απλά δουλειά. Η οικογένεια και η προσωπική υγεία κατατάσσονται υψηλότερα στη λίστα των προτεραιοτήτων μου».

Ο Tobias Lutke, δουλεύοντας με το δικό του τρόπο, έχει χτίσει έναν «γίγαντα». Πλέον το Shopify, το οποίο εστιάζει στο ηλεκτρονικό εμπόριο, έχει μια αξία που φτάνει στα 48 δισ. δολάρια. Και ο ίδιος είναι δισεκατομμυριούχος. Σήμερα είναι 39 ετών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =