αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα»: 6 πράγματα που πρέπει να αποδεχτείς αν θες να είσαι ευτυχισμένος στη ζωή σου

«Δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα»: 6 πράγματα που πρέπει να αποδεχτείς αν θες να είσαι ευτυχισμένος στη ζωή σου

Η ευτυχία πολλές φορές φαίνεται σαν μια άπιαστη έννοια, που είναι δύσκολο να κατανοηθεί- και φαίνεται ίσως λίγο αφηρημένη. Σε μια στιγμή, μπορεί να πιστέψουμε ότι επιτέλους την αποκτήσαμε, και μετά από λίγο να νιώσουμε ότι φεύγει. Οπότε τι ακριβώς είναι η ευτυχία;

Συχνά, βλέπουμε την ευτυχία σαν ένα προορισμό, σαν να βρισκόμαστε σε ένα ταξίδι και μόλις φτάσουμε στην ευτυχία, θα μείνουμε εκεί όσο θέλουμε. Αλλά η ευτυχία είναι πολύ πιο περίπλοκη από αυτό.

Εδώ είναι 6 πράγματα που πρέπει να αποδεχτείς αν θες να είσαι ευτυχισμένος στη ζωή σου.

1. Η ευτυχία έρχεται σε μια στιγμή (και φεύγει πάλι). Η ευτυχία δεν είναι ένα μόνιμο μέρος όπου μπορούμε να ζούμε για πάντα. Αντίθετα, η ευτυχία έρχεται σε σύντομες στιγμές. Είναι ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα στο τέλος μιας δύσκολης μέρας. Είναι ένα ζεστό φαγητό φτιαγμένο με αγάπη από το αγαπημένο μας πρόσωπο. Και είναι οι μικρές στιγμές που συχνά παραβλέπουμε επειδή είμαστε πολύ απασχολημένοι περιμένοντας μια μόνιμη κατάσταση ευτυχίας που δεν έρχεται ποτέ.

2. Δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα. Οτιδήποτε είναι πέρα ​​από τον έλεγχό μας, μπορεί να φαίνεται τρομακτικό. Η αλλαγή και το άγνωστο φαίνονται σαν άβολα μέρη- και κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποφύγουμε. Αλλά, στο τέλος της ημέρας, μεγάλο μέρος της ζωής μας είναι πολύ πέρα ​​από τον έλεγχό μας. Και η προσπάθεια να τα ελέγξετε όλα θα σας φέρει μόνο μεγαλύτερη δυστυχία.

3. Το να μένεις πάντα… απασχολημένος δεν ισοδυναμεί με ευτυχία. Μια άλλη παρανόηση για την ευτυχία είναι ότι αν γεμίζουμε τις μέρες μας με συνεχή δουλειά ή άλλες δραστηριότητες, θα είμαστε ευτυχισμένοι. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Εστίασε σε αυτά που θεωρείς σημαντικά. Και είναι επίσης χρήσιμα μερικά «κενά διαστήματα», όπου δεν κάνεις τίποτα.

4. Μην συγκρίνεις το ταξίδι σου με το ταξίδι κάποιου άλλου. Στην εποχή των social media, είναι εύκολο να… παρακολουθείς τις ζωές των άλλων. Και να συγκρίνεις τη δική σου με την ζωή κάποιου άλλου. Κάπου εκεί, μπορεί να αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι όλοι κάνουν την τέλεια ζωή, και αυτό με τη σειρά του μπορεί να μας κάνει να απογοητευτούμε με το ταξίδι μας. Όμως, το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι μας δείχνουν μόνο αυτό που θέλουν να δούμε, και ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει τέλεια ζωή. Ο καθένας μας έχει το δικό του ταξίδι, επομένως είναι άσκοπο να συγκρίνετε το δικό σας ταξίδι με αυτό κάποιου άλλου.

5. Το γρασίδι… δεν είναι πάντα πιο πράσινο από την άλλη πλευρά. Είναι εύκολο να εγκλωβιστείτε στην παγίδα και να σκέφτεστε: «Αν μπορούσα να ήμουν ______» ή «Εάν η ζωή μου ήταν ______», τότε θα ήμουν ευτυχισμένος. Ωστόσο, το γρασίδι ΔΕΝ είναι πάντα πιο πράσινο από την άλλη πλευρά, και όπως λέει η παλιά παροιμία, αν είστε πάντα συγκεντρωμένοι στο γρασίδι της άλλης πλευράς, το δικό σας δεν πρόκειται να ποτιστεί.

6. Ζήσε την στιγμή. Γίνονται τόσα πολλά πάντα γύρω μας, που δεν έχουμε ποτέ χρόνο να καθίσουμε μόνοι με τον εαυτό μας και να απολαύσουμε τη ζωή μας. Πάντα περιμένουμε το επόμενο που θα έρθει. Όμως, είναι σημαντικό να είμαστε παρόντες αυτή τη στιγμή και να παλεύουμε ενάντια στην παρόρμησή μας να αποσπάσουμε την προσοχή μας. Η παρούσα στιγμή είναι εκεί που βρίσκεται η αληθινή ευτυχία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + sixteen =