αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να πάρεις προαγωγή γρήγορα; Εδώ είναι 6 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν

Θέλεις να πάρεις προαγωγή γρήγορα; Εδώ είναι 6 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν

Καθώς η «Μεγάλη Παραίτηση» μετακινεί εκατομμύρια εργαζομένους από τη μια δουλειά στην άλλη, εσείς μπορείτε να βάλετε έναν διαφορετικό στόχο: Να αναρριχηθείτε στην εταιρία που εργάζεστε τώρα. Ναι, να πάρετε μια προαγωγή.

Αλλά πως μπορείς να πάρεις αυτή την προαγωγή και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα; Εδώ είναι 6 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν.

Σκέψου τον στόχο

Το πρώτο βήμα για να πετύχετε τον επαγγελματικό σας στόχο είναι να προσδιορίσετε με σαφήνεια τι θέλετε και γιατί το θέλετε. Μετά σκεφτείτε το δικό σας «γιατί;». Ψάχνετε για επαγγελματική ανάπτυξη ή απλά περισσότερα χρήματα; Ποια είναι η ανάγκη ή η επιθυμία που σας ωθεί να επιδιώξετε τον στόχο σας; Αυτό μπορεί να σας δώσει ώθηση για να φτάσετε εκεί που θέλετε. ‘Η να σας κάνει να καταλάβετε ότι πρέπει να πορευτείτε σε ένα άλλο μονοπάτι για να φτάσετε στον τελικό προορισμό σας.

Ποια είναι τα εμπόδια

Μπορεί να κάνει την ατμόσφαιρα αρνητική, αλλά είναι επίσης σημαντικό να πάμε «κατευθείαν στα αρνητικά». Ποια εμπόδια πιστεύεις ότι έχεις μπροστά; Μόλις εξετάσετε τους λόγους που πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να επιτύχετε τον στόχο σας, μπορείτε να αρχίσετε να διαχωρίζετε τα πραγματικά ζητήματα από αυτά που είναι απλώς είναι στο μυαλό σας. Μπορείτε επίσης να αρχίσετε να καταρρίπτετε την Χ αρνητική πεποίθηση, ώστε να μην σας κρατά πίσω.

Αναζήτησε πόρους που ήδη έχεις

Ανάλογα με την κουλτούρα της εταιρείας σας και το τι ελπίζετε να επιτύχετε, εξετάστε το ενδεχόμενο να συζητήσετε τους στόχους σας με τον διευθυντή σας. Οι περισσότεροι μάνατζερ θέλουν να δουν τους υπάλληλους τους να πετυχαίνουν και να τα πάνε καλά- και γενικά να πετυχαίνουν αυτό που τους κάνει ευτυχισμένους. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν τους στόχους σας, ώστε να σας βοηθήσουν να βρείτε ευκαιρίες.

Χτίσε το πλάνο

Δημιούργησε ένα σχέδιο που θα σε φτάσει από το σημείο Α στο σημειο Β. Το σχέδιό σας θα περιλαμβάνει τα απαραίτητα βήματα για να γίνετε ο καλύτερος υποψήφιος για προαγωγή, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε τα διαπιστευτήρια ή την Εκπαίδευση που χρειάζεστε. Αρκετοί career experts προτείνουν να κάνεις προγραμματισμό ανά τρίμηνο, ο οποίος σας επιτρέπει να εντοπίζετε νέες ευκαιρίες και να αλλάζετε πορεία γρήγορα εάν είναι απαραίτητο.

Να είσαι ενημερωμένος

Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα του κλάδου, τις σχετικές αναφορές αναλυτών και τα δελτίατύπου της εταιρείας σας ή τις εσωτερικές αναφορές σχετικά με τα επιχειρηματικά δεδομένα. «Πρόκειται για έρευνα, έρευνα, έρευνα. Οι σπουδαίοι άνθρωποι εκεί έξω που προχωρούν έχουν εμμονή με την έρευνα», λέει ο Sander Flaum, συγγραφέας του Boost Your Career: How to Make an Impact, Get Recognized, and Build the Career You Want. Και μέρος αυτής της εργασίας είναι επίσης η κατανόηση της εταιρείας σας και των «κύκλων» της. Για παράδειγμα, η εταιρεία σας μπορεί να καθυστερεί την παροχή αυξήσεων ή προαγωγών μέχρι την έναρξη του επόμενου οικονομικού της έτους. Ή μπορεί να υπάρξει πάγωμα προσλήψεων ή αυξήσεων. Ο κλάδος σας μπορεί να έχει κύκλους που επηρεάζουν πότε οι εργοδότες είναι πιο πιθανό να προσλάβουν νέα άτομα. Η επίγνωση αυτού, μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε τον στόχο σας πιο αποτελεσματικά.

Κάνε γνωστά τα επιτεύγματα σου με έξυπνο τρόπο

Οι manager ή ο εργοδότης πρέπει να γνωρίζουν τις ικανότητες και τα επιτεύγματά σας για να σας λαμβάνουν υπόψη για προαγωγές, αλλά το να είστε… καυχησιάρηδες δεν είναι ο τρόπος για να κερδίσετε. Αντ ‘αυτού, βρείτε άτομα που θα μεταφέρουν τα κατορθώματα σας σε άλλους. Προσπαθήστε να εργαστείτε σε projects με ανθρώπους που είναι γενναιόδωροι στο να μοιράζονται τα credits.

Δες μπροστά

Η πρόβλεψη των αναγκών, μεγάλων και μικρών, απαιτεί να σκέφτεσαι προς τα εμπρός. Έρχονται hot σεζόν; Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τον διευθυντή σας να είναι ένα βήμα πιο μπροστά; Καθώς σκέφτεστε τι έρχεται μπροστά και πώς η εταιρεία σας μπορεί να είναι καλά προετοιμασμένη, μπορείτε επίσης να αυξήσετε τις ευκαιρίες σας να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες προετοιμάζοντας μια προαγωγή. Πρέπει να γνωρίζετε τον εαυτό σας και τον ρόλο που αναζητάτε και να αποδείξετε ότι είστε έτοιμοι για τη δουλειά, ακόμα κι αν αυτό είναι πολύ δύσκολο. Ενισχύστε τις ικανότητες και τις δεξιότητές σας και χρησιμοποιήστε όλους τους πόρους σας για να «προσγειωθείτε» στο επόμενο βήμα στην επαγγελματική σας πορεία.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =