αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν με ενδιαφέρει»: 6+1 φράσεις τις οποίες οι ευφυείς άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν ποτέ σε μια συζήτηση

«Δεν με ενδιαφέρει»: 6+1 φράσεις τις οποίες οι ευφυείς άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν ποτέ σε μια συζήτηση

Το πως εκφράζεσαι σε μια συζήτηση παίζει σημαντικό ρόλο. Το Bovary.gr συνέλεξε από διαδικτυακά άρθρα (στους ιστότοπους curiousmindmagazine.com και Insider) τις εκφράσεις που, σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα επικοινωνίας, ένα έξυπνο άτομο δεν συνηθίζει να χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης.

Είναι αυτές που μπορεί να ακουστούν άκομψες, να φέρουν σε αμηχανία τον συνομιλητή της, ή να σας αδικήσουν.

1) «Να κάνω μια χαζή ερώτηση;» (ή «Θα ακουστεί χαζό»): Καμία ερώτηση δεν είναι χαζή. Καμία απορία δεν είναι ανόητη. Με αυτή τη φράση, καταφέρνετε να υποβαθμίσετε τον εαυτό σας και δείχνετε την περιορισμένη εκτίμηση που τρέφετε για αυτόν. Οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση και νιώθουν σιγουριά για τον εαυτό τους δεν ξεστομίζουν ούτε μια αστείο τέτοιες εκφράσεις.

2) «Δεν φταίω εγώ»: Μια έκφραση που δείχνει «άγουρη» ικανότητα έκφρασης. Σε ένα εργασιακό περιβάλλον, μια τέτοια έκφραση δείχνει άτομο ανώριμο, που δεν νιώθει μέρος της ομάδας και αποφεύγει τις ευθύνες.

3) «Δεν είναι δίκαιο!»: Aν πιστεύετε ότι κάτι που σας συμβαίνει δεν ανταποκρίνεται στις επιθυμίες σας και τα θέλω σας -και είναι απόφαση κάποιου άλλου-, τότε αντί απλά να πείτε ότι «δεν είναι δίκαιο», παραθέστε με ηρεμία την άποψή σας εκφράζοντας αυτό που πιστεύετε ότι θα ήταν πιο δίκαιο για εσάς.

4) «Είμαι πολύ έξυπνος!»: Μια τέτοια έκφραση το μόνο που εκφράζει είναι ανάγκη επιβεβαίωσης και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αν κάποιος νιώθει πραγματικά σίγουρος για τις διανοητικές του ικανότητες, δεν έχει την ανάγκη να αυτοαποκαλείται «έξυπνος».

5) «Δεν μπορώ να το κάνω»: Μια τέτοια έκφραση δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης και ελλιπή εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας. Σε ένα εργασιακό περιβάλλον, μια τέτοια έκφραση μαρτυρά απροθυμία. Μπροστά σε ένα δύσκολο task, η φράση «Θα προσπαθήσω» ακούγεται καλύτερη.

6) Φαίνεσαι ωραίος-α για την ηλικία σου/ κουρασμένη/ ότι πήρες κιλά: Φράσεις με χαρακτηρισμούς, ακόμα κι αν έχουν θετική πρόθεση, δέον θα ήταν να αποφεύγονται. Ποτέ δεν ξέρετε πώς μπορούν να εκληφθούν από τους άλλους. Ενα απλό «Τι κάνεις;» αρκεί.

7) «Δεν με ενδιαφέρει»: Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης, αυτή η φράση υποδηλώνει ανωριμότητα. Ακόμα κι αν δεν σας ενδιαφέρει το θέμα που τίθεται προς συζήτηση, ή η γνώμη των άλλων, μπορείτε να εκφράσετε την αποστασιοποίησή σας με πιο ήπιο και διαλλακτικό τρόπο. Κανένας άνθρωπος με ταλέντο στην επικοινωνία δεν εκφράζει δημόσια την αδιαφορία του για ένα θέμα που έχει τεθεί προς συζήτηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − one =