αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν μεταβάλλεται η λειτουργία μας»: Η απάντηση της Beat για την νέα νομοθετική ρύθμιση

«Δεν μεταβάλλεται η λειτουργία μας»: Η απάντηση της Beat για την νέα νομοθετική ρύθμιση

Ανακοίνωση έβγαλε η Beat, σχετικά με την νέα νομοθετική ρύθμιση που αφορά τα ταξί και τις πληρωμές σε αυτά. πλέον οι συναλλαγές με κάρτες, σε ταξί που συνεργάζονται με πλατφόρμες τύπου Beat θα είναι λίγο διαφορετική. Nέα τροποποίηση του νόμου Ν 4607/2019 βάζει τέλος στις αυτόματες πληρωμές μέσω των εφαρμογών- αφού πλέον δεν θα πρέπει να υπάρχει μεσολαβητής.

Αυτό σημαίνει για τους επιβάτες που θέλουν να πληρώσουν με κάρτα πως θα πρέπει να την έχον μαζί τους και για τα ταξί πως πλέον αν θέλουν να συνεχίσουν με την Βeat ή αντίστοιχες πλατφόρμες όπως η ηλεκτρονική πλατφόρμα διαμεσολάβησης Bolt (Taxify), θα πρέπει να εγκαταστήσουν τερματικά ηλεκτρονικών πληρωμών (POS), ώστε να δέχονται πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, κάτι που λίγοι έχουν σήμερα.

Η ανακοίνωση της Beat

Η ΒΕΑΤ από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της κινείται με γνώμονα την καινοτομία, τη νομιμότητα και τη διαφάνεια και, μάλιστα, έδωσε από νωρίς τη δυνατότητα στους πολίτες να μπορούν με ταχύτητα, αξιοπιστία και ασφάλεια να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, πληρώνοντας για διαδρομές ταξί με την πιστωτική ή τη χρεωστική τους κάρτα.

Για αυτόν τον λόγο η ΒΕΑΤ θεωρεί ευπρόσδεκτη τη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, η οποία δεν επιφέρει απολύτως καμία αλλαγή στη χρήση πλαστικού χρήματος για τις συναλλαγές ανάμεσα στους επιβάτες που επιλέγουν τη ΒΕΑΤ για να βρουν ταξί και τους αυτοκινητιστές που συνεργάζονται μαζί της.

Η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση (τροποποίηση της παραγράφου 9 του άρθρου 12 του Ν.4530/2018) δεν έχει καμία επίπτωση στις δραστηριότητές της BEAT στην Ελλάδα. Αντιθέτως, παραθέτει διευκρινίσεις επί διαδικαστικών θεμάτων που επιβεβαιώνουν ακριβώς τον τρόπο λειτουργίας της ΒΕΑΤ σε πλήρη συμμόρφωση με την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή φορολογική νομοθεσία και τη νομοθεσία για τις υπηρεσίες πληρωμών- και δεν επιφέρει καμία άμεση αλλαγή ούτε στις σχέσεις της με τους συνεργαζόμενους αυτοκινητιστές, αλλά ούτε και στις νόμιμες υποχρεώσεις τους.

Είμαστε βέβαιοι ότι οποιαδήποτε άλλη αναφορά προς την αντίθετη κατεύθυνση δεν μπορεί παρά να είναι εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου.

Η ΒΕΑΤ εφαρμόζει με συνέπεια τους νόμους της χώρας και θα συνεχίσει να δίνει διέξοδο στους αυτοκινητιστές των ταξί στις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους, ακόμα και εάν αυτοί δεν διαθέτουν POS, σε απόλυτη συμμόρφωση με τη νομοθεσία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − seven =