αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔέκα φράσεις που δείχνουν ότι είσαι ήδη σε μια διαπραγμάτευση… χωρίς να το έχεις καταλάβει

Δέκα φράσεις που δείχνουν ότι είσαι ήδη σε μια διαπραγμάτευση… χωρίς να το έχεις καταλάβει

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα για τις διαπραγματεύσεις. Άλλωστε, είναι παντού στην ζωή μας. Στην επαγγελματική και στην προσωπική. Είναι λοιπόν πάντα χρήσιμο να κάνεις μία καλή διαπραγμάτευση και να ξέρεις να ελίσσεσαι.

Αλλά τι γίνεται όταν μπαίνεις σε μία διαπραγμάτευση… χωρίς να το καταλάβεις; «Η πιο επικίνδυνη διαπραγμάτευση είναι αυτή στην οποία δεν ξέρεις ότι βρίσκεσαι», λέει το αμερικανικό blackswanltd.com. Και παραθέτει μερικές φράσεις που δείχνουν ότι έχεις μπει σε μια τέτοια «κρυφή» διαπραγμάτευση, στην οποία μπορείς να χάσεις χρόνο ή άλλους πόρους.

Αν ακούσεις κάποιες από αυτές τις 10 φράσεις από τον συνομιλητή σου, η… διαπραγμάτευση για κάτι έχει ήδη αρχίσει.

“Πρεπει να …”

“Σε χρειάζομαι για …”

“Νομίζω ότι …”

“Θα έπρεπε εμείς να …”

“Θα έπρεπε εσύ να…”

”Ας το σκεφτούμε…”

“Πώς εμείς θα μπορούσαμε…;”

“Τι νομίζεις για το …”

”Εδώ είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε…”

“Πώς μπορώ να σε βοηθήσω;”

Οποιαδήποτε επικοινωνία στην οποία επιδιώκετε συμφωνία, επιρροή, δράση, παραπομπές ή ικανοποίηση, είναι μια διαπραγμάτευση. Τα ”εμπορεύματα” της διαπραγμάτευσης μπορεί να είναι οι πληροφορίες, ο χρόνος, τα χρήματα, η συνεργασία και η ευτυχία.

Αν αναζητάτε ένα αποτέλεσμα, είστε σε μια διαπραγμάτευση. Εάν αναζητάτε αμοιβαία κατανόηση για μια υλοποίηση ή λύση, είστε σε διαπραγμάτευση. Εάν αναζητάτε ομαδική εργασία, είστε σε μια διαπραγμάτευση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + one =