αρχικηVIRALΔέκα τρόποι για να παραμείνεις θετικός όταν οι άνθρωποι γύρω σου είναι αρνητικοί

Δέκα τρόποι για να παραμείνεις θετικός όταν οι άνθρωποι γύρω σου είναι αρνητικοί

Πώς γίνεται να διατηρήσουμε την θετική ενέργεια μας, όταν βρίσκουμε τον εαυτό μας περιτριγυρισμένο από ανθρώπους που είναι μόνιμα αρνητικοί;

Εδώ είναι 10 εργαλεία, τεχνικές και ιδέες, όπως τις παραθέτει το awakengr.com. Δοκιμάστε τις. Ανακαλύψτε τι λειτουργεί για εσάς. Αυτοσχεδιάστε, συνδυάστε και προσθέστε τις δικές σας. Καθώς πειραματίζεστε με τον νόμο της έλξης θα αρχίσετε να ανακαλύπτετε δικές σας τεχνικές για τη διατήρηση της υψηλότερης συχνότητάς σας.

1. Φύγετε

Εάν είναι δυνατόν, αφαιρέστε τον εαυτό σας από την παρουσία των χαμηλών / αργών δονήσεων όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Αυτός είναι ο πιο εύκολος και συχνά ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Αν βρεθείτε εγκλωβισμένοι σε μια συνομιλία που παίρνει αρνητική τροπή, συγχωρήστε τον εαυτό σας και φύγετε όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσετε τι συμβαίνει. Βεβαίως, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό (πχ. οικογενειακές συγκεντρώσεις!), έτσι έχουμε 10 ακόμη.

2. Προσπαθήστε να κρατήσετε την συνομιλία θετική

Αν αναγνωρίσετε ότι η συζήτηση παίρνει μια τροπή προς το χειρότερο, δείτε αν μπορείτε να την αντιστρέψετε. Δεν έχει σημασία το θέμα της συζήτησης, όσο το μήνυμα να παραμείνει θετικό.

3. Σκεφτείτε κάτι θετικό για την ζωή σας

Αν, παρά τις προσπάθειές σας να παραμείνει το μήνυμα θετικό, η συνομιλία γίνεται αρνητική, δείτε αν μπορείτε να αποσπάσετε την προσοχή σας και να επιτρέψετε σε ένα μέρος του μυαλού σας να επικεντρωθεί σε κάτι θετικό. Σκεφτείτε το σαν την “εικόνα μέσα στην εικόνα” -λειτουργία της τηλεόρασης. Τοποθετήστε μια μικρή θετική σκέψη ή μνήμη στην μεγάλη εικόνα.

4. Βρείτε κάτι θετικό για το αρνητικό άτομο

Ο καθένας έχει και θετικές ιδιότητες. Μπορεί να είναι δύσκολο να τις παρατηρήσετε μέσα στην αρνητική στιγμή. Αλλά είναι εκεί. Δείτε αν μπορείτε να βρείτε μία. Ίσως σας αρέσει το κασκόλ του/της. Ίσως να έχει ωραία μαλλιά. Ίσως να μυρίζει ωραία. Ίσως σας βοήθησε στην μετακόμιση το περασμένο Σαββατοκύριακο. Όταν παρατηρήσετε και επικεντρωθείτε σε κάτι θετικό, εξουδετερώνεται η δύναμη της αρνητικής ενέργειας.

5. Κλείστε τα μάτια σας

Αυτό προφανώς δεν μπορεί να γίνει όταν συζητάτε με κάποιον. Σε αυτήν την περίπτωση, επιβραδύνετε το ανοιγόκλεισμα των ματιών σας. Τα κλειστά μάτια, ακόμα και αν τα κλείσουμε για ένα δευτερόλεπτο, αμέσως αρχίζουν να επιβραδύνουν τα εγκεφαλικά μας κύματα προς την κατάσταση άλφα. Δοκιμάστε το τώρα. Παρατηρήστε τι συμβαίνει στην φυσική σας και ψυχική σας κατάσταση. Είστε πολύ λιγότερο επιρρεπείς στην αρνητική ενέργεια όταν βρίσκεστε σε αυτήν την χαλαρωτική και στοχαστική κατάσταση άλφα.

6. Παρατηρήστε την αναπνοή σας

Και πάλι, δείτε αν μπορείτε να αποσπάσετε την προσοχή σας και να επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Παρατηρήστε την κίνηση του αέρα μέσα και έξω από το σώμα σας. Νιώστε το στήθος και την κοιλιά να επεκτείνεται. Παρατηρήστε το ρυθμό της αναπνοής σας και δείτε αν μπορείτε συνειδητά να την επιβραδύνετε.

7. Αποσυνδέστε την ενέργειά σας από το αρνητικό άτομο

Φανταστείτε ότι κυριολεκτικά τραβάτε το βύσμα της πρίζας σας από το άλλο πρόσωπο. Οι αρνητικοί άνθρωποι ευδοκιμούν με την ικανότητά τους να τραβάνε τους άλλους κάτω στο δικό τους δονητικό επίπεδο. Χρησιμοποιήστε οπτικοποίηση, συναίσθημα, ή την πρόθεση να τραβήξετε το βύσμα σας και να διατηρήσετε το δικό σας επίπεδο δόνησης.

8. Σταματήστε να κρίνετε

Αν πιάσετε τον εαυτό σας να είναι επικριτικός, σταματήστε. Όλοι έχουμε στιγμές αρνητικότητας. Και, στην πραγματικότητα, η παρουσία αυτού του προσώπου στη ζωή σας θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη ότι υπάρχει κάποια αρνητικότητα στον χώρο σας που δεν αναγνωρίζετε. Οπότε σταματήστε να κρίνετε αυτό το πρόσωπο και, αντ ‘αυτού, νιώστε ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία που έχετε να εξερευνήσετε την δική σας τάση να παρασύρεστε σε χαμηλές δονήσεις.

9. Μην είστε πολύ αυστηροί με τον εαυτό σας αν πέσετε κάτω στις χαμηλές δονήσεις!

Μερικές φορές, δεν έχει σημασία πόσο σκληρά προσπαθείτε, δεν έχει σημασία πόσο ισχυρή είναι η πρόθεσή σας είναι να μείνει θετικοί, θα βρείτε τον εαυτό σας να έχει τραβηχτεί προς τα κάτω σε αρνητική δόνηση. Να είστε καλοί με τον εαυτό σας. Όπως και με το παραπάνω αριθμό 8, αν κρίνετε τον εαυτό σας θα προσθέσετε ενέργεια στην καθοδική πορεία. Αν πέσετε από το άλογο, η καλύτερη απάντηση είναι να ανέβετε πάλι και να προσπαθήσετε ξανά!

10. Αποτινάξτε την αρνητική ενέργεια!

Την στιγμή που θα ελευθερωθείτε από την αρνητική ενέργεια, κάντε κάτι για να εκτινάξετε την δόνηση σας ψηλά. Πηγαίνετε μια βόλτα. Χοροπηδήστε. Χορέψτε. Ακούστε ένα χαρούμενο τραγούδι. Πάρτε τηλέφωνο έναν καλό σας φίλο. Κάντε ότι πρέπει να κάνετε για να διαχωριστείτε από την αρνητική ενέργεια και να αυξήσετε πάλι την δόνησή σας. Και γρήγορα! Μην αφήσετε την αρνητική ενέργεια να διαρρεύσει βαθύτερα στο σύστημα σας. Αποτινάξτε την. Αυτό κάνουν και τα ζώα αφού επιβιώσουν από μια τραυματική κατάσταση. Και αυτό μπορείτε να κάνετε κι εσείς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − nine =