αρχικηVIRALΓιατί κάποιος δεν θέλει… να έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους: 5+1 πράγματα που μπορεί να συμβαίνουν

Γιατί κάποιος δεν θέλει… να έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους: 5+1 πράγματα που μπορεί να συμβαίνουν

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να περνούν χρόνο μόνοι. Δεν έρχονται σε επαφή με αγνώστους, ενώ κάποιοι βρίσκουν την κοινωνικοποίηση αρκετά εξαντλητική.Αν διαπιστώσετε ότι αποφεύγετε τις κοινωνικές συναναστροφές και προτιμάτε να περνάτε χρόνο μόνοι σας, μπορεί να είστε εσωστρεφής.

Η κοινωνικοποίηση είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής σας, καθώς χρειάζεστε κάποια αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους. Μερικά απομονωμένα άτομα προτιμούν να είναι μόνοι, αλλά δεν είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής. Πρέπει να έχεις ανθρώπινες σχέσεις και να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που σε αγαπούν. Κάνοντας φυσικά τις σωστές επιλογές.

Έχετε την τάση να είστε λίγο… ερημικοί; Αποφεύγετε τα πάρτι και τα εμπορικά κέντρα; Εδώ είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι αποφεύγουν την κοινωνικοποίηση.

1. Μπορεί να είσαι εσωστρεφής

Υπάρχουν κάποιες παρανοήσεις τους εσωστρεφείς. Δεν είναι ότι αυτό το άτομο δεν συμπαθεί τους ανθρώπους ή την κοινωνικοποίηση, αλλά προτιμά να το κάνει με τους δικούς του όρους. Αυτοί οι άνθρωποι τείνουν να έχουν μικρή «μπαταρία». Μόλις εξαντληθεί η ενέργειά τους, πρέπει να επαναφορτιστούν, γι’ αυτό τους αρέσει να μένουν μόνοι τους για να ανασυνταχθούν. Αυτοί οι άνθρωποι ακούν περισσότερο παρά μιλούν και είναι από τους καλύτερους φίλους που μπορείτε να έχετε, αλλά μην περιμένετε να είναι η ψυχή του πάρτι. Νιώθουν εξίσου άνετα στο σπίτι με ένα καλό βιβλίο και να χαλαρώνουν.

2. Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Τα άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση συνήθως δεν θέλουν την κοινωνικοποίηση. Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ, οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοεκτίμηση συχνά δυσκολεύονται να κάνουν φίλους.

Όταν βλέπετε τον εαυτό σας ως κατώτερο από όλους τους άλλους, συχνά θα αποφεύγετε αλληλεπιδράσεις που μπορεί να σας κάνουν το κέντρο της προσοχής. Αυτοί οι άνθρωποι προτιμούν τη μοναξιά και την παραμονή στη ζώνη άνεσής τους.

3. Αγχος ή κατάθλιψη

Κανείς δεν θέλει να βγει έξω και να κοινωνικοποιηθεί όταν πιέζεται ή είναι σε κατάθλιψη. Είναι φυσιολογικό να νιώθεις ότι θέλεις να φύγεις και να κλειστείς στον εαυτό σου, σε ένα δωμάτιο μόνος.

Ενώ η κοινωνικοποίηση είναι απαραίτητη, η φροντίδα της ψυχικής σας υγείας είναι ακόμη πιο κρίσιμη. Εάν αισθάνεστε γεμάτοι άγχος, στρες και έχετε συμπτώματα κατάθλιψης, πρέπει να βρείτε υγιείς διεξόδους για να ανακουφίσετε αυτά τα συναισθήματα. Και φυσικά η βοήθεια ενός ειδικού μπορεί να είναι χρήσιμη.

4. Δεν υπάρχει χρόνος όσο μεγαλώνουμε

Όταν είσαι στο σχολείο, φαίνεται εύκολο να κάνεις φίλους. Είστε περιτριγυρισμένοι από παιδιά όλη την ημέρα, και μπορείτε να διαλέξετε αυτά που θέλετε στον κύκλο σας. Ωστόσο, όσο μεγαλώνεις, γίνεται πιο δύσκολο να έχεις υγιείς φιλίες.

Οι περισσότεροι ενήλικες εργάζονται πολλές ώρες, έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις και λείπει ο χρόνος για συναναστροφή και παρέα με φίλους. Επιπλέον, μπορεί να δυσκολευτείτε να συναντήσετε ανθρώπους εάν εργάζεστε από το σπίτι ή έχετε μια δουλειά όπου δεν υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι.

5. Ο φόβος της απόρριψης

Ο φόβος της απόρριψης είναι κάτι που όλοι έχουν σε κάποιο βαθμό, καθώς είναι αρχέγονος. Αυτός ο φόβος σας κάνει να αποφεύγετε τους άλλους, καθώς φοβάστε ότι θα σας ταπεινώσουν, θα σας κρίνουν σκληρά ή θα σας απορρίουν.

Εάν φοβάστε την απόρριψη, θα καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην… ξεχωρίσετε από το πλήθος. Για παράδειγμα, ένας συνάδελφος σας προσκαλεί έξω για ποτά μετά τη δουλειά. Είστε ενθουσιασμένοι που σας το ζήτησαν, αλλά είστε και τρομοκρατημένοι. Ενώ θέλεις να πας, το μυαλό σου σκέφτεται το τι θα γίνει αν φαίνεσαι ανόητος ή ρίξεις το φαγητό πάνω σου, γελάς πολύ δυνατά, δεν ξέρεις τι να πεις και φαίνεσαι ως μια άθλια παρέα.

6. Κακές εμπειρίες

Μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν να δημιουργούν ουσιαστικές σχέσεις και να κοινωνικοποιούνται επειδή έχουν… καεί στο παρελθόν. Αν κάποιος σε πληγώσει βαθιά, αφήνει μια βαθιά ουλή στην καρδιά σου. Αλλά δεν μπορείτε να αφήσετε το παρελθόν να σας εμποδίσει να έχετε ένα υπέροχο μέλλον. Οι σχέσεις ενέχουν πάντα ρίσκα. Χάνεις σπουδαία πράγματα λόγω πληγών που δεν έχουν επουλωθεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 3 =