αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑχτσιόγλου: Η Κυβέρνηση λέει «ε μη μιλάτε, κάποιοι άλλοι δεν έχουν καθόλου δουλειά» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αχτσιόγλου: Η Κυβέρνηση λέει «ε μη μιλάτε, κάποιοι άλλοι δεν έχουν καθόλου δουλειά» (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέες «βολές» προς την Κυβέρνηση έριξε η Έφη Αχτσιόγλου. Η τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε μιλώντας στο Mega: « «Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας επιβεβαίωσε ότι οι επιχειρήσεις που βγαίνουν από την αναστολή λειτουργίας δεν υποχρεούνται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας». Και συμπλήρωσε: «πολλοί  εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας θα συμπληρώσουν 6 μήνες εκτός αγοράς εργασίας με ένα επίδομα 530 ευρώ τον μήνα και μάλιστα χωρίς κανένα κοινωνικό κριτήριο, ανεξάρτητα δηλαδή αν έχουν οικογένειες και παιδιά».

Η Ε. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι να πληρώσουν την οικονομική κρίση και την ύφεση, με συνταγές της περιόδου 2012-2014, όπου είχαμε ραγδαίες μειώσεις μισθών και έκρηξη της ανεργίας χωρίς προστασία των θέσεων εργασίας. Το ίδιο γίνεται σήμερα και η κυβέρνηση προσπαθεί να το δικαιολογήσει ακριβώς όπως εκείνη την περίοδο, λέγοντας “ε μη μιλάτε, κάποιοι άλλοι δεν έχουν καθόλου δουλειά”. Είναι μία επιλογή που διαλύει τον κόσμο της εργασίας και θα είναι καταστροφική για την οικονομία συνολικά».

Στο αντίποδα, υπογράμμισε, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει «τη στήριξη και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, των σχέσεων εργασίας και των μισθών» και ενδεικτικά ανέφερε ότι «σε όσες επιχειρήσεις ξεκινούν να επαναλειτουργούν με διοικητικούς περιορισμούς, π.χ. στην εστίαση, το κράτος πρέπει να καλύπτει το υπόλοιπο του λεγόμενου εργατικού κόστους, μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές, με την υποχρέωση η επιχείρηση να καταβάλλει το 100% των μισθών και να μην μεταβάλλει τις σχέσεις εργασίας».

Παράλληλα, σημείωσε, «οι επιχειρήσεις, ιδίως οι μικρές, πρέπει να στηριχτούν με μη επιστρεπτέα ενίσχυση 3 δισ. ευρώ, για να έχουν ρευστότητα και κεφάλαιο κίνησης. Το ότι μία επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει δεν είναι νομοτέλεια, είναι αποτέλεσμα της μη παρέμβασης του κράτους στην οικονομία».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 16 =