αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτες είναι οι 5 κατηγορίες δεξιοτήτων έχουν γίνει περιζήτητες στην αγορά εργασίας, μέσα στην πανδημία

Αυτες είναι οι 5 κατηγορίες δεξιοτήτων έχουν γίνει περιζήτητες στην αγορά εργασίας, μέσα στην πανδημία

«Ζούμε σε μια εποχή που αλλάζει πολύ γρήγορα», συνήθιζε να λέει ο Mark Zuckerberg. Ενώ αυτό συνέβαινε και πριν, έχει γίνει ακόμα πιο έντονο στην εποχή της πανδημίας. Και φυσικά έχει επηρεαστεί και η αγορά εργασίας. Πολλές θέσεις χάθηκαν μέσα σε μερικούς μήνες, άλλες θέσεις δημιουργήθηκαν, και διαφορετικές ανάγκες βγήκαν στην επιφάνεια.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης, έκανε μια ενδιαφέρουσα μελέτη. Μέσα από αυτή παρουσιάζει τα δεδομένα που έχουν προκύψει στην αγορά εργασίας μέσα στην Covid εποχή. Στη διάρκεια του 2020, η ζήτηση για ψηφιακές δεξιότητες αυξήθηκε (στο 23% του συνόλου των αγγελιών εργασίας, έναντι 20% το 2019, παρουσιάζοντας την πιο αξιοσημείωτη αλλαγή), ενώ την ανιούσα ακολούθησε και ο αριθμός των επαγγελματικών προσόντων, που ζητούν οι εργοδότες ανά θέση εργασίας (ζητούνται 12,8 δεξιότητες/αγγελία, αυξημένες έναντι των 11,9 του 2019). Τα εν λόγω στοιχεία προκύπτουν σύμφωνα μετά από μελέτη που έγινε σε αγγελίες εργασίας που δημοσιεύτηκαν πέρυσι online σε όλη την Ευρώπη.

Ποια είναι όμως τα πιο περιζήτητα skills αυτή τη στιγμή; Πέντε κατηγορίες δεξιοτήτων κατέχουν το 61% της συνολικής ζήτησης εργασίας: ψηφιακές δεξιότητες (23%), δεξιότητες οργάνωσης και διοίκησης (14%), συνεργασία με άλλους (9%), προσαρμοστικότητα και ανθεκτικότητα (8%) και πωλήσεις/μάρκετινγκ (7%).

Εσύ σε πόσα από αυτά τα πεδία είσαι καλός;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × two =