αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτή είναι η χώρα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

Αυτή είναι η χώρα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

Το Πεκίνο έχει παλέψει αρκετά για να κερδίσει τον τίτλο της «Πρωτεύουσας των Δισεκατομμυριούχων» από τη Νέα Υόρκη, καταγράφοντας συνολικά 100 δισεκατομμυριούχους, συγκριτικά με τους 95 που μένουν στο «Μεγάλο Μήλο».

Το αποτελέσματα προκύπτουν από μελέτη που έκανε η Hurun, μια εταιρεία με έδρα τη Σαγκάη η οποία καταγράφει τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου και δημοσιεύει ετήσιες κατατάξεις, αναφέρει το USA Today, και η οποία μπαίνει στη λίστα μαζί με άλλα μέσα που έχουν αντίστοιχες λίστες όπως το Forbes και το Bloomberg, τα οποία δημοσιεύουν ελαφρώς διαφορετικά αποτελέσματα βασιζόμενα σε διαφορετικές μεθοδολογίες.

Ωστόσο, πρόσφατες εκθέσεις έχουν δείξει ότι η ελίτ της Κίνας έχει συσσωρεύσει όλο και μεγαλύτερο πλούτο παρά την ταραχώδη χρηματιστηριακή αγορά και τα προβλήματα της κινεζικής οικονομίας.

Η τεράστια αύξηση του πλούτου συνδέεται κατά βάση με το άνοιγμα των αρχικών δημόσιων προσφορών στην Κίνα, κάτι που είχε σταματήσει για χρόνια.

Όπως σημειώνει το Fortune Greece, η Hurun υπολόγισε τον συνολικό πλούτο για τους πλουσιότερους κατοίκους της Κίνας χρησιμοποιώντας τις τιμές των μετοχών του Χρηματιστηρίου στις 15 Ιανουαρίου, πράγμα που σημαίνει ότι η απότομη πτώση της αγοράς ελήφθη υπόψη.

Αν το συνολικό ύψος του πλούτου είχε υπολογιστεί το περασμένο καλοκαίρι, όταν οι αγορές ήταν πιο ψηλά, θα υπήρχαν επιπλέον 50 Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι, σύμφωνα με το USA Today.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 14 =