αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΛιγότερο από το 10% των δισεκατομμυριούχων είναι ηλικίας κάτω των 50 ετών

Λιγότερο από το 10% των δισεκατομμυριούχων είναι ηλικίας κάτω των 50 ετών

Ενώ οι νεότεροι δισεκατομμυριούχοι τεχνολογίας, όπως ο Ελον Μασκ, 51 ετών, και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, 39 ετών, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα, η πλειονότητα των δισεκατομμυριούχων στον κόσμο είναι πάνω από την ηλικία συνταξιοδότησης, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Συγκεκριμένα, η μέση ηλικία των 3.194 δισεκατομμυριούχων του κόσμου είναι τώρα 67 ετών, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας δεδομένων Altrata. Το 40% είναι άνω των 70 και λιγότερο από το 10% είναι κάτω των 50 ετών, σύμφωνα με την έκθεση.

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν το μεγάλο χάσμα μεταξύ της αντίληψης και της πραγματικότητας των δισεκατομμυριούχων του κόσμου.

Ενώ τα παιδιά θαύματα της τεχνολογίας και οι διασημότητες της μουσικής και του αθλητισμού μπορεί να τραβήξουν τη μεγαλύτερη προσοχή, οι δισεκατομμυριούχοι είναι σε μεγάλο βαθμό ηλικιωμένοι επιχειρηματίες, όπως ο Γουόρεν Μπάφετ, 92 και ο Μπερνάρ Αρνό, 74, που πέρασαν μια ζωή, ή ακόμα και γενιές, φτάνοντας στο κλαμπ των –τουλάχιστον– δέκα ψηφίων στην περιουσία τους. Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση, η μέση ηλικία των δισεκατομμυριούχων του κόσμου έχει αυξηθεί ελαφρώς τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Πολλοί από τους νεότερους δισεκατομμυριούχους έχουν δημιουργήσει τον πλούτο τους μέσω της τεχνολογίας, η οποία υπήρξε μια βιομηχανία γρήγορης δημιουργίας πλούτου και τραβάει πολύ την προσοχή των μέσων ενημέρωσης», δήλωσε η Μάγια Ιμπεργκ, ανώτερη διευθύντρια στην Altrata. «Αλλά ο περισσότερος πλούτος χρειάζεται πολύ χρόνο για να συσσωρευτεί εκτός και αν κληρονομηθεί. Χρειάζεται η συντριπτική πλειοψηφία της επιχειρηματικής τους ζωής για να δημιουργήσουν αυτό το ποσό πλούτου», πρόσθεσε.

Οι διαφορετικές ηλικιακές ομάδες των δισεκατομμυριούχων έχουν επίσης διαφορετικές πηγές πλούτου. Για τους δισεκατομμυριούχους κάτω των 50 ετών, η τεχνολογία και ο τραπεζικός/χρηματοοικονομικός τομέας αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της δημιουργίας πλούτου τους, με το 21% να κάνει την περιουσία του στον τραπεζικό/χρηματοοικονομικό τομέα και το 20% στην τεχνολογία. Οι δισεκατομμυριούχοι μεταξύ 50 και 70 ετών κέρδισαν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους στον τραπεζικό/χρηματοοικονομικό τομέα (24%) και στους βιομηχανικούς ομίλους (8,3%), ενώ εκείνοι άνω των 70 έκαναν τα δισεκατομμύριά τους από χρηματοδότηση (18%), ομίλους ετερογενών δραστηριοτήτων (11%) και ακίνητα (8,3%).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − four =