αρχικηVIRALΑυτά είναι τα χόμπι στα οποία στράφηκαν οι Έλληνες εν μέσω καραντίνας (Γράφημα)

Αυτά είναι τα χόμπι στα οποία στράφηκαν οι Έλληνες εν μέσω καραντίνας (Γράφημα)

Ο κορονοϊός ανάγκασε τους περισσότερους Έλληνες να παραμείνουν στα σπίτια τους. Οι κλειστές δημόσιες υπηρεσίες, οι χώροι εργασίας, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια έχουν επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητά μας.

Η ομάδα αναλύσεων Picodi.com έλεγξε τα στατιστικά στοιχεία αναζήτησης Google και δημιούργησε μια κατάταξη των πιο δημοφιλών δραστηριοτήτων.

Μένουμε στα σπίτια μας

Η εταιρία εξέτασε προσεκτικά τα πιο δημοφιλή χόμπι και δραστηριότητες όπως κινηματογράφος, βιβλία, παιχνίδια και πολλά άλλα. «Ελέγξαμε τη συχνότητα των ερωτήσεων που σχετίζονται με αυτές τις δραστηριότητες στο Google το Μάρτιο του 2020 και τις συγκρίναμε με αυτες του Μαρτίου του περασμένου έτους» σημειώνεται στην έρευνα.

Πως άλλαξε το χόμπι των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της καραντίνας;

Μετά την κατάρτιση των στατιστικών, αποδείχθηκε ότι όλες οι δραστηριότητες που απαιτούν έξοδο από το σπίτι έχασαν τη δημοτικότητά τους: ο κινηματογράφος μειώθηκε κατά −86%, οι συναυλίες – 71%, το θέατρο – 67%, ο χορός – 37%. Το ενδιαφέρον για την κηπουρική έπεσε μόνο −12%.

Η μεγαλύτερη αύξηση του ενδιαφέροντος (614%) καταγράφηκε σε γυμναστική στο σπίτι. Παρά την τρέχουσα κατάσταση, ετοιμάζουμε τα κορμιά μας για τις πασαρέλες στις παραλίες.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση (488%) βλέπουμε στην παρακολούθηση σειρών. Τα παιχνίδια online ήρθανε στην τρίτη θέση (αύξηση 426% σε σχέση με πέρυσι).

Μεθοδολογία

Η έρευνα αυτή είναι μια σύγκριση της αλλαγής στη δημοτικότητα των μεμονωμένων λέξεων-κλειδιών τον Μάρτιο του 2020 σε σύγκριση με τον περασμένο Μάρτιο, με βάση τα αρχειακά δεδομένα του μηχανισμού αναζήτησης Google (μέσω του εργαλείου Google Trends).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + six =