αρχικηVIRALΑυτά είναι τα χειρότερα χρώματα για το βάψιμο μικρών εσωτερικών χώρων

Αυτά είναι τα χειρότερα χρώματα για το βάψιμο μικρών εσωτερικών χώρων

Επιλέγοντας το χρώμα βαφής για το μικρό σας χώρο είναι κάτι περισσότερο από το να επιλέξετε ένα φωτεινό λευκό, με την ελπίδα να κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Δεν περιορίζεστε στα ανοιχτά χρώματα για το μικρό σας χώρο, αλλά θα θέλετε να επιλέξετε την σωστή απόχρωση για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το δωμάτιο. Μάθετε, λοιπόν, ποια είναι τα χειρότερα χρώματα για μικρά δωμάτια, και αντλήστε ιδέες για το βάψιμο του σπιτιού σας.

#1 Λευκό

λευκή τραπεζαρία

Το λευκό μπορεί να φαίνεται σαν το τέλειο χρώμα για ένα μικρό δωμάτιο, επειδή μπορεί να φωτίσει τις σκοτεινές γωνίες και να αντικατοπτρίζει το φως γύρω από αυτό. Ωστόσο, δεν είναι πάντα έτσι. Η ιδέα ότι τα μικρά δωμάτια πρέπει να είναι βαμμένα λευκά ευτυχώς έχει αντικατασταθεί με μια απεριόριστη παλέτα χρωμάτων. Η λευκή μπογιά σε ένα μικρό δωμάτιο μπορεί πραγματικά να το κάνει να φαίνεται ακόμη πιο μικρό και ήπια.

Αν και το λευκό υποτίθεται ότι θα κάνει το δωμάτιό να φαίνεται ελαφρύ και φωτεινό, μπορεί πραγματικά να κάνει το αντίθετο. Το λευκό λειτουργεί καλύτερα ως σε ένα τοίχο ή χρωματική λεπτομέρεια. Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε ένα μαλακό γκρι χρώμα, όπως σε αυτό το μικρό χώρο τραπεζαρίας. Το γκρι προσθέτει κομψότητα και φως. Μάλιστα, είναι πλαισιωμένο από λευκές λεπτομέρειες με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι ακόμη πιο όμορφος.

#2 Ουδέτερα χρώματα

σαλόνι
Τα ουδέτερα χρώματα είναι υπέροχα για μικρούς χώρους, καθώς κάνουν ένα μικρό δωμάτιο να φαίνεται πιο ευρύχωρο. Ωστόσο, δεν λειτουργούν όλα τα ουδέτερα χρώματα τέλεια σε ένα μικρό χώρο. Ένα ουδέτερο χρώμα που είναι πολύ «σιωπηλό» θα κάνει το δωμάτιό  να φαίνεται μικρό και σκοτεινό. Αναζητήστε ζεστά ουδέτερα χρώματα που αντανακλούν το φως γύρω από το δωμάτιο. Συνδυάστε τα με λευκή επένδυση και λεπτομέρειες για ένα ανοιχτό και ευάερο στυλ. Ένα τέχνασμα για να έχετε έναν ευρύχωρο χώρο σε ουδέτερα χρώματα είναι να επιλέξετε ουδέτερη επίπλωση, κουρτίνες ή σεντόνια, ώστε να ταιριάζει με το συνολικό δωμάτιο.

#3 Χρώματα που αγαπάτε

μπογιές

Γνωρίζοντας ποιες αποχρώσεις λειτουργούν καλά σε ένα μικρό χώρο είναι απλώς το «σημείο εκκίνησης» της αναζήτησής σας για την καλύτερα επιλογή. Μην μπείτε στον πειρασμό να επιλέξετε ένα χρώμα μόνο και μόνο επειδή κάνει το δωμάτιό να φαίνεται μεγαλύτερο. Ο στόχος σας είναι να βρείτε ένα χρώμα που κάνει το μικρό σας χώρο κομψό και πανέμορφο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε καθώς βλέπετε διάφορες χρωματικές επιλογές.

Είναι αλήθεια ότι ένα χρώμα που αγαπάτε μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για να δημιουργήσετε μια ευρύχωρη εμφάνιση. Αλλά αν δεν είστε ενθουσιασμένοι από το χρώμα όταν περπατάτε στο δωμάτιο δεν θα έχει σημασία πόσο μεγάλο φαίνεται. Εάν έχετε στο μυαλό σας ένα αγαπημένο χρώμα τότε ρυθμίστε την συνολική διακόσμηση ώστε να ταιριάζει στο δωμάτιό. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, δοκιμάστε ουδέτερους τοίχους με το αγαπημένο σας χρώμα να χρησιμοποιείται ως χρωματική λεπτομέρεια.

#4 Κόκκινο

κόκκινο σαλόνι

Το κόκκινο είναι ένα πανέμορφο χρώμα. Μάλιστα, εδώ και χρόνια υπήρξε η ιδανική επιλογή χρώματος για την τραπεζαρία. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες αποχρώσεις του κόκκινου είναι εντελώς λανθασμένες για τη διακόσμηση ενός μικρού χώρου. Η ενέργεια και η ζεστασιά του κόκκινου μπορεί να «ζεστάνει» υπερβολικά ένα μικρό δωμάτιο. Καλύτερα να το επιλέξετε σε έναν τοίχο και όχι σε όλο το δωμάτιο. Έτσι, θα έχετε ακόμα τη ζεστασιά ενός πλούσιου ζεστού χρώματος, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα σε μικρούς χώρους.

Πηγή: reconsblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =