αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑφίξεις… στην Αθήνα για το μεγάλο project «Athens Alive»

Αφίξεις… στην Αθήνα για το μεγάλο project «Athens Alive»

Για το σχέδιο του Athens Alive, το οποίο περιλαμβάνει την ανάπλαση στο ΟΑΚΑ και τους γύρω χώρους, έχουμε ακούσει πολλά. Μετά από μακρά περίοδο χωρίς ουσιαστικές εξελίξεις γύρω από το Athens Alive τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται έντονη κινητικότητα. Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αυτό τον καιρό έχει πάρα πολλά ανοιχτά μέτωπα. Μπροστά – τον Μάϊο – έρχονται οι Ευρωεκλογές και μάχη για τις Δημοτικές/Περιφερειακές. Νωρίτερα είχε τον «πονοκέφαλο» με τα Σκόπια και ταμ μόνιμα οικονομικά θέματα. Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι το τελευταίο που σκέφτεται τούτη την ώρα είναι το «ALIVE».

Όμως υπάρχει και η διαφορετική οπτική… Τα γκάλοπ δεν απεικονίζουν – τούτη την εποχή – κυριαρχία του κυβερνητικού κόμματος στις επικείμενες εκλογές, εκτός κι αν διαψευστούν στην πράξη. Σε περίπτωση λοιπόν, που ανακοινωθεί η παροχή του 0.6, πέραν από λόγους ουσίας, αυτόματα θα δημιουργεί και ένα θετικό ρεύμα.

Πέραν λοιπόν από λόγους άνθισης του αστικού – αθλητικού ιστού, υπάρχει και θέμα «άνθισης» ψηφοφόρων, κάτι που θα μπορούσε να λειτουργήσει ευεργετικά παράλληλα για τα παναθηναϊκά δρώμενα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του sport-fm.gr, ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να δώσει το περίφημο συντελεστή του 0.6. Αυτό ανέφερε στο στενό του περιβάλλον του και τους συνεργάτες του τον τελευταίο καιρό ενώ παρουσιάζεται απόλυτα θετικός. Πρέπει όμως, να το μετουσιώσει σε πράξη, γιατί ο κόσμος «χόρτασε» από υποσχέσεις.

Αυτομάτως θα ενεργοποιήσει και την «REDSTONE» και τους συμπαίκτες της, για να ανοίξουν την κάνουλα…ρευστότητας, ώστε να μπουν ουσιαστικά στο παιχνίδι, με ότι αυτό συνεπάγεται. Είναι το κλειδί που θα ξεκλειδώσει τις όποιες εξελίξεις. Χωρίς να σημαίνει πως όλα θα γίνουν σε dt. Θα χρειαστεί χρόνος και χρήμα. Και αρκετά βήματα ακόμη στην Ελλάδα του… Slow motion.

Τον τελευταίο καιρό οι επιτροπές που εργάστηκαν γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, είχαν κατεβάσει στροφές, κατά κοινή ομολογία. Άρχισε να υπάρχει ανησυχία και να υφίστανται ερωτηματικά. Χωρίς πάντως να υπάρχει αρνητική εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση. Ως εκ τούτου τα βλέμματα ήταν στραμμένα αποκλειστικά στον Πρωθυπουργό.

Αναμένονται στην Αθήνα έως τις αρχές του επόμενου μήνα οι επενδυτές

Όλο το χρονικό διάστημα που δεν υπήρχε αντίδραση από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού οι επενδυτές περίμεναν καρτερικά. Τόνιζαν δε ότι από την πλευρά τους ότι έχουν προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια και το μόνο που απομένει είναι η αντίδραση…ματ από τον Τσίπρα.

Υποστήριζαν ότι δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι άλλο και τα χέρια τους ήταν δεμένα χωρίς το 0.6.

Οι επαφές όμως, ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη και σε στελέχη του Κονσόρτσιουμ τις τελευταίες 20 ημέρες αυξήθηκαν. Πλέον στις τάξεις του κονσόρτσιουμ γίνεται λόγος για εξελίξεις. Και με την μπάλα χαμηλά, άρχισε να πνέει άνεμος αισιοδοξίας. Μάλιστα, μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα πληροφορίες κάνουν λόγο για – καθοριστική – άφιξη στην Αθήνα αναφορικά με το ATHENS ALIVE.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες – γιατί υπάρχουν και απρόοπτα – τότε αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι οι νέες αφίξεις δεν θα πραγματοποιηθούν για τουρισμό. Πάντα «Εάν» και Εφόσον»… Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν φαντάζει αυτή η εξέλιξη ως ένα απλά επικοινωνιακό παιχνίδι, καθώς οι επαφές ανάμεσα σε κορυφαία στελέχη εκατέρωθεν εντάθηκαν.

Τα επόμενα βήματα

Τι θα συμβεί αλήθεια έτσι και το Athens Alive προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω; Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα; Ουσιαστικά , με το «ΟΚ» του Πρωθυπουργού και «εάν» και «εφόσον» ξεκαθαρίσει το νομοθετικό πλαίσιο για το 0.6 μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το διεθνή διαγωνισμό. Ο πλειοδότης αυτόματα εντός δύο μηνών οφείλει να καταθέσει τις κατάλληλες εγγυητικές ως ορίζουν οι διεθνείς προδιαγραφές. Κατόπιν μπαίνουμε στη διαδικασία της έναρξης του χρονοδιαγράμματος των έργων.

Έργο και «Alive» χωρίς ΠΑΕ, σαφώς μπορεί να προχωρήσει. Όμως, είναι ξεκάθαρο ότι στα σχέδια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των συμπαιχτών του βρίσκεται η ένταξη του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Θα προσδώσει σε κάθε περίπτωση διαφορετική δυναμική. Κι όλα αυτά την ώρα που δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλοι διεκδικητές για τα ηνία του συλλόγου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − three =