αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτά είναι τα νέα σχέδια της ΚΡΙ ΚΡΙ

Αυτά είναι τα νέα σχέδια της ΚΡΙ ΚΡΙ

Με αιχμή του δόρατος τις πωλήσεις γιαουρτιού στην μεγάλη και ολοένα αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή αγορά, ο Όμιλος Κρι-Κρι ΚΡΙ επιδιώκει να συνεχίσει τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που σημειώνει την τελευταία δεκαετία και για το λόγο αυτό προχωρεί σε νέο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 10 εκατ. ευρώ (2017-2020).

«Διαθέτουμε μεγάλες και αξιοζήλευτες εγκαταστάσεις στις Σέρρες, εξάγουμε ήδη σε 24 χώρες, έχουμε πολύ καλές και βελτιούμενες σχέσεις με τις πλέον απαιτητικές αλυσίδες του εξωτερικού και φυσικά δραστηριοποιούμαστε σε μια ανοδική διεθνή αγορά.

Οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της Ελλάδας, όπως η εταιρεία μας, σε συνδυασμό με όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας (σημαντική γεωγραφική θέση, αξιόλογη εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού, υψηλό επίπεδο management) μπορούν να αποτελέσουν ουσιαστικό αντίβαρο στην κρίση και να συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη»,» σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Παναγιώτης Τσινάβος.

Το νέο επενδυτικό πρόγραμμα θα αφορά την παραγωγή νέων προϊόντων (κυρίως στο γιαούρτι) την αύξηση της παραγωγής και φυσικά τη μείωση του κόστους, καθώς σύμφωνα με τον κ. Τσινάβο «δεν μπορείς να σταθείς στα super market του εξωτερικού, αν δεν διαθέτεις πολύ καλά προϊόντα σε χαμηλό κόστος».

Αν και η Κρι-Κρι ΚΡΙ επιδιώκει την αύξηση του μεριδίου της στην εγχώρια αγορά γιαουρτιού (βρίσκεται στη δεύτερη θέση με μερίδιο 15%), γνωρίζει πως η τοπική ζήτηση είναι πτωτική και εστιάζει περισσότερο την ανάπτυξή της στις εξαγωγές:

«Αν η εγχώρια αγορά γιαουρτιού κυμαίνεται γύρω στα 200 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, η αντίστοιχη αγορά υπολογίζεται στα 250 εκατ. ευρώ στη Μεγάλη Βρετανία, στα 150 εκατ. στην Ιταλία και στα 103 εκατ. ευρώ στη Γερμανία. Με τη διαφορά ότι ενώ η εγχώρια ζήτηση υποχωρεί, η τάση για το ελληνικό γιαούρτι στο εξωτερικό είναι ανοδική» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσινάβος.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =