αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπεργία κάνουν οι διανομείς του efood την Παρασκευή- Ποιο είναι το νέο ζήτημα που έχει προκύψει

Απεργία κάνουν οι διανομείς του efood την Παρασκευή- Ποιο είναι το νέο ζήτημα που έχει προκύψει

Kλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην efood, ενάντια στην απροειδοποίητη αλλαγή της διαμόρφωσης των ωραρίων, η οποία όπως υποστηρίζουν επαναφέρει το εκβιαστικό δίλημμα «εργασία με το κομμάτι ή εξώθηση σε παραίτηση».

Το νεοσύστατο επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων efood Περιφέρειας Αττικής, προκηρύσσει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 24 Ιουνίου, καλεί σε συγκέντρωση στις 15.00 στο Πεδίο του Άρεως και στη συνέχεια σε μοτοπορεία στο υπουργείο Εργασίας. Προηγήθηκε προειδοποιητική 4ωρη στάση εργασίας στις 17 Ιουνίου, απαιτώντας από την εταιρεία να ανακαλέσει την απόφασή της για κατάργηση του δικαιώματος των διανομέων να ορίζουν το πρόγραμμά τους, το οποίο από εδώ και εμπρός θα διαμορφώνεται από τον λεγόμενο area manager, υπεύθυνο περιοχής.

Αυτή η κίνηση, ειδικά για τους «τετράωρους» εργαζόμενους σημαίνει ότι είτε πρέπει να αφήσουν τη δεύτερη δουλειά που είχαν για να καταφέρουν να επιβιώσουν, είτε να αποδεχθούν τη μετατροπή τους σε freelancers, χωρίς σταθερό μισθό και ασφάλιση.

«Για άλλη μια φορά η εταιρεία εκβιάζει τους τετράωρους συναδέλφους μας και τους απολύει έμμεσα», δηλώνoυν οι εργαζόμενοι της e-fοod και απευθύνουν κάλεσμα αλληλεγγύης, στο στο ευρύ κοινό που τους είχε στηρίξει και στην προηγούμενη νικηφόρα κινητοποίηση του Σεπτεμβρίου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − six =