αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤράπεζα Πειραιώς: Απέρριψε ως «πολυτέλεια» την πρόταση για 4ημερη εργασία, αλλά έκλεισε νέα πολυτελή γραφεία προς 147 εκατ. ευρώ

Τράπεζα Πειραιώς: Απέρριψε ως «πολυτέλεια» την πρόταση για 4ημερη εργασία, αλλά έκλεισε νέα πολυτελή γραφεία προς 147 εκατ. ευρώ

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς απέρριψε την πρόταση εργαζομένων της για την εφαρμογή τετραήμερης εργασίας χωρίς μείωση των αποδοχών, κάνοντας λόγο για «πολυτέλεια» όπως είπε στο aftodioikisi.gr, ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) Ισίδωρος Γοίλιας.

Σύμφωνα με τον Ισ. Γοίλια, η διοίκηση της τράπεζας υποστήριξε ότι απαιτεί ένα υπέρογκο κόστος η μετάβαση στην τετραήμερη εργασία. Σύμφωνα με τον ίδιο «πολυτέλεια» δεν είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας «αλλά η συμφωνία της Τράπεζα Πειραιώς με τη Lamda Development για την απόκτηση γραφείων στο Επιχειρηματικό Κέντρο που θα δημιουργηθεί εντός του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού έναντι 147 εκατομμυρίων ευρώ».

Ο Ισ. Γοίλας σημείωσε επίσης ότι η τετραήμερη εργασία είναι επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό που στήριξαν την τράπεζα σε δύσκολες εποχές που ταυτόχρονα εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και αποτελεί απάντηση στα αδιέξοδα που δημιουργεί η βίαιη συρρίκνωση της Τράπεζας Πειραιώς.

Θυμίζουμε ότι ο ΣΕΥΤΠΕ στην συνάντηση που είχε με τη Διοίκηση της Τράπεζας, υπέβαλε επισήμως αίτημα​​ εφαρμογής 4ήμερης εργασίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 5 =