αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θες να ανεβάσεις την καριέρα σου στο επόμενο level μέσα στο καλοκαίρι, εδώ είναι οι 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις

Αν θες να ανεβάσεις την καριέρα σου στο επόμενο level μέσα στο καλοκαίρι, εδώ είναι οι 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις

Ναι, το καλοκαίρι είναι μια περίοδος ξεκούρασης και διακοπών. Ωστόσο, δεν είναι και τόσο καλό να βγεις off… μόλις πιάσουν οι πρώτες ζέστες, να μπεις σε πλήρες summer mood και να επανέλθεις πάλι τον Σεπτέμβριο. Μπορείς να αξιοποιήσεις ένα κομμάτι του καλοκαιριού, για να αναπτύξεις την καριέρα σου. Και να είσαι έτοιμος στις αρχές του φθινοπώρου. Να είσαι ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους. Πως; Μπορείς να κάνεις 3 κινήσεις μέσα στο καλοκαίρι, που θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις την καριέρα σου.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

1# Γίνε μάστερ σε μια νέα δεξιότητα: Είτε μάθεις μια νέα γλώσσα, είτε κώδικα σε PC, είτε μοντάζ, είναι σίγουρο ότι θα σε ωφελήσει να μάθεις ένα ή περισσότερα νέα skills μέσα στο καλοκαίρι. Και να τα χρησιμοποιήσεις άμεσα την νέα σεζόν. Φρόντισε να μάθεις κάτι που είναι μέσα στο επαγγελματικό πεδίο σου. Δες τι στόχους έχεις μπροστά, και εντόπισε τα νέα skills που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις εκεί.

2# Οργανώσου: Είπαμε πιο πριν για στόχους. Ναι, το καλοκαίρι που όλα είναι πιο χαλαρά, είναι μια καλή στιγμή για να οργανωθείς και να θέσεις τους στόχους της νέας σεζόν. Μπορείς να το πας και ένα βήμα πιο κάτω, και να προσπαθήσεις να «χτίσεις» το πρόγραμμα σου πιο συγκεκριμένα. Αν σκέφτεσαι για παράδειγμα να ξεκινήσεις ένα νέο δικό σου project, σκέψου πως αυτό θα μπορούσε να χωρέσει μέσα στην εργάσιμη εβδομάδα σου. Αν ψάχνεις για δουλειά, φτιάξε μια λίστα με τις εταιρίες στις οποίες αξίζει να κάνεις μια κρούση όσο πλησιάζουμε προς το φθινόπωρο.

3# Networking: Το έχουμε ξανά πει. Το networking κάνει την διαφορά. Αυτό το καλοκαίρι μην πας μόνιμα… σε κάποια παραλία. Επίσης μην μείνεις απομονωμένος σε ένα δωμάτιο να βλέπεις Netflix. Το καλοκαίρι είναι μια καλή περίοδος για να κάνεις νέες επαφές, αφού όλοι έχουν περισσότερο χρόνο για συζητήσεις και συναντήσεις. Μπορεί να γίνουν και κάποιες μαζώξεις (αν και αυτές έχουν λιγοστέψει λόγω του ιού). Ψάξε και βρες που θα μαζευτούν οι άνθρωποι που πιθανόν σε ενδιαφέρουν. Ανέπτυξε το δίκτυο σου μέσα στο καλοκαίρι, για να ανοιχτούν οι όποιες ευκαιρίες στη συνέχεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 4 =