αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που κάνουν το καλοκαίρι οι πετυχημένοι άνθρωποι

Πέντε πράγματα που κάνουν το καλοκαίρι οι πετυχημένοι άνθρωποι

Το γράφαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας: Το καλοκαίρι είναι μια καλή περίοδος για ξεκούραση. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Μπορείς να αξιοποιήσεις ένα κομμάτι του καλοκαιριού, για να αναπτύξεις την καριέρα σου. Και να είσαι έτοιμος στις αρχές του φθινοπώρου. Να είσαι ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους.

Οι πετυχημένοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό. Και έχουν χτίσει τις δικές τους καλοκαιρινές συνηθειες τις οποίες εφαρμόζουν κάθε χρόνο μέσα στο καλοκαίρι. Εδώ είναι 5 από αυτές.

Κάνουν λίστα με όσα τους ενοχλούν στη φάση που βρίσκονται

Μισούν τη δουλειά τους; Δεν έχουν χρόνο για να ασχοληθούν με το χόμπι τους ή να διαβάσουν ένα βιβλίο; Όλα αυτά ξέρουν ότι είναι πράγματα που μπορούν να αλλάξουν. Πώς; Ξεκινώντας από την καταγραφή όλων αυτών που δεν τους αρέσουν στη ζωή τους. Μετά ξεκινούν να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές. Ναι, ακόμα και μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες.

Σταματούν να κάνουν τα ίδια ανούσια πράγματα

Θα μπορούσε να είναι συνέχεια του παραπάνω point. Τώρα που οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί, είναι μια καλή στιγμή για να κόψεις μερικές κακές συνήθειες. Οι πετυχημένοι άνθρωποι ξέρουν πώς και πού πρέπει να επενδύσουν το χρόνο τους για να βγαίνουν πάντα κερδισμένοι. Ο χρόνος είναι χρήμα κι αν δεν τον δαπανούν σωστά, θα μείνουν στάσιμοι.

Βάζουν πολλούς μικρούς στόχους

Οι πραγματικά πετυχημένοι άνθρωποι αγαπούν τους μικρούς στόχους. Είναι ένας τρόπος γι’ αυτούς να παραμένουν προσηλωμένοι στον κεντρικό στόχο και να κάνουν βήματα προόδου. Ένας τέτοιος μικρός στόχος θα μπορούσε να είναι να μάθεις ένα νέο skill ή να ξεκινήσεις να πηγαίνεις γυμναστήριο έστω 2 φορές την εβδομάδα. Γενικά, όσο περισσότερους μικρούς στόχους βάζεις και κατακτάς σε καθημερινή βάση, τόσο πιο εύκολα θα επιτυγχάνεις τους μεγάλους.

Networking

Το networking κάνει την διαφορά. Αυτό το καλοκαίρι μην πας μόνιμα… σε κάποια παραλία. Επίσης μην μείνεις απομονωμένος σε ένα δωμάτιο να βλέπεις Netflix. Το καλοκαίρι είναι μια καλή περίοδος για να κάνεις νέες επαφές, αφού όλοι έχουν περισσότερο χρόνο για συζητήσεις και συναντήσεις. Τι θα έλεγες, για παράδειγμα, να κάνεις κάποιες συναντήσεις δίπλα στη θάλασσα; Μήπως γίνονται και κάποιες μαζώξεις στην πόλη σου; Ψάξε και βρες που θα μαζευτούν οι άνθρωποι που πιθανόν σε ενδιαφέρουν. Ανέπτυξε το δίκτυο σου μέσα στο καλοκαίρι, για να ανοιχτούν οι πιθανές ευκαιρίες στη συνέχεια.

Αποτοξινώνονται

Ναι, και αυτό είναι μέσα στη λίστα. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι βλέπουν τα καλοκαίρια ως μια ευκαιρία για αποτοξίνωση. Είτε από άποψη διατροφής είτε με την αποχή απ’ οτιδήποτε ψηφιακό. Ξέρουν τι θα πει detox και αυτό ακριβώς κάνουν. Μην περνάς το καλοκαίρι σου όπως περνάς τους υπόλοιπους εννέα μήνες του χρόνου. Και άσε τα επαγγελματικά emails σε δεύτερη μοίρα- μπορείς να τα τσεκάρεις μέσα σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες που έχεις ορίσει από πριν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 13 =