αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνακοινώθηκαν: Τα δεδομένα που θα ισχύουν για το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Ανακοινώθηκαν: Τα δεδομένα που θα ισχύουν για το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Αμετάβλητα θα παραμείνουν τα περιοριστικά μέτρα για το 3ημερο της Καθαράς Δευτέρας, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή επίσημη ενημέρωση.

Δηλαδή, δεν επιτρέπονται οι υπερ-τοπικές μετακινήσεις.

Οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας. Για το SMS 6 θα χρησιμοποιούμε… μόνο τα πόδια ή το ποδήλατο. Άρα και ο χαρταετός θα «πετάξει» μόνο κοντά στο σπίτι μας και τηρώντας τους περιορισμούς που ήδη ισχύουν. Φυσικά αν κάποιος δεν διαθέτει ανοιχτό χώρο κοντά στο σπίτι του, δεν θα μπορεί να πετάξει αετό.

Κανονικά θα ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας όπως ισχύει και σήμερα. Την Καθαρά Δευτέρα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 το βράδυ. Το Σαββατοκύριακο ισχύει η απαγόρευση από τις 19.00 έως τις 05.00.

Επιτρέπονται οι μετακινήσεις για προσφορά βοήθειας σε οικείο πρόσωπο με αυξημένους ελέγχους.

Στο βαθύ κόκκινο παραμένουν

Οι περιφέρειες Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Άρτας και Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου, Λευκάδας, ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Ρόδου, ο δήμος Χίου και ο δήμος Ανωγείων.

Από αύριο εντάσσονται επίσης στο «βαθύ κόκκινο», ως και 22 Μαρτίου

Οι περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου, αλλά και οι δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Χανίων και ο δήμος Σκιάθου. Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας εντάσσονται στο «κόκκινο».

Τα σχολεία κλείνουν σε όλη τη χώρα. Aπό την Τρίτη (16/03) για δύο εβδομάδες και τα μαθήματα θα συνεχιστούν με τηλεκπαίδευση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =