αρχικηVIRALΟι Νορβηγοί φτιάχνουν την πρώτη σήραγγα πλοίων στον κόσμο

Οι Νορβηγοί φτιάχνουν την πρώτη σήραγγα πλοίων στον κόσμο

Η Νορβηγία υπήρξε ανέκαθεν πρωτοπόρος καινοτομιών στη ναυσιπλοΐα. Έτσι, όταν μιλάμε για την πρώτη σήραγγα στον κόσμο αποκλειστικά για πλοία, η Νορβηγία αξίζει να έχει τα πρωτεία.

Μετά την έγκριση του κεφαλαίου από την κυβέρνηση, η Kystverket αποφάσισε να προχωρήσει με επένδυση 325 εκατομμυρίων δολαρίων, ολοκληρώνοντας μια σήραγγα 1,7 χιλιομέτρων που θα χρησιμοποιηθεί μόνο από πλοία.

Η σήραγγα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε φορτηγά και άλλα πλοία να μπορούν να περάσουν  παρακάμπτοντάς τα δύσκολα νερά του Stad, μια περιοχή του ωκεανού κατά μήκος των νορβηγικών ακτών που έχει αποκτήσει  άσχημη φήμη εδώ και αιώνες.

Για περισσότερα από 100 χρόνια τώρα, οι Νορβηγοί προτείνουν μια σήραγγα που θα βοηθούσε τα πλοία να παρακάμψουν το Stad. Ο συνδυασμός του ανέμου, ρευμάτων και  κυμάτων καθιστά το μέρος  απαιτητικό για σκάφη όλων των μεγεθών.

Το έργο ελαβε 8,7 εκατομμύρια δολάρια από τη νορβηγική κυβέρνηση για θα ξεκινήσουν τώρα τις διαδικασίες απόκτησης ακινήτων στην περιοχή, αναφέρει η Stad Ship Tunnel, η ομάδα πίσω απο το έργο.

Η σήραγγα αναμένεται να ανοίξει το 2023.

Πηγή: e-nautilia.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 16 =