αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΉρθε η ώρα να αφήσεις πίσω αυτούς τους 3 μύθους για την επιχειρηματικότητα

Ήρθε η ώρα να αφήσεις πίσω αυτούς τους 3 μύθους για την επιχειρηματικότητα

Ωραία, είχες την καταπληκτική ιδέα και την έκανες πράξη. Το νέο business project σου έχει βγει στην αγορά. Ένα συναρπαστικό μονοπάτι ανοίγεται μπροστά σου, αφού στον κόσμο της επιχειρηματικότητας το μόνο σίγουρο είναι… ότι δεν θα βαρεθείς ποτέ.

Τώρα όμως δεν θα μιλήσουμε για αυτά. Θα δούμε κάτι άλλο που πρέπει να ξεπεράσεις. Είναι 3 μύθοι που αφορούν την επιχειρηματικότητα. Και σίγουρα κάποιους από αυτούς θα τους έχεις ακούσει. Αφού οι απόψεις αυτές συζητιούνται σε επιχειρηματικά events, σε παρέες ή ακόμα και στα social media.

1# Οι επιχειρηματίες γεννιούνται με το “επιχειρηματικό γονίδιο”. Δεν υπάρχει κάποιος που να «έχει γεννηθεί» επιχειρηματίας. Η επιχειρηματική επιτυχία έχει να κάνει με τα skills, τις γνώσεις και την νοοτροπία που χτίζεις στην πορεία. Όλα αυτά είναι πράγματα που μαθαίνονται. Αρκεί να είσαι αποφασισμένος.

2# Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια καλή ιδέα. Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος. Άρα ακόμα κι αν έχεις μια «καταπληκτική ιδέα», αυτή δεν σου εξασφαλίζει την επιτυχία. Η αρχική ιδέα, είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Μετά χρειάζεται σκληρή δουλειά.

3# Το να πετύχεις γρήγορα ανάπτυξη σημαίνει ότι τα κατάφερες οριστικά. Το έχουμε δει σε αρκετούς επιχειρηματίες. Να πετυχαίνουν, δηλαδή, μια ανάπτυξη σχετικά σύντομα και μετά… να επαναπαύονται. Και είναι μεγάλο λάθος. Γιατί στην συνέχεια έρχεται πιθανότατα μια φθίνουσα πορεία. Ακόμα κι αν πετύχεις κάποιες γρήγορες νίκες, πρέπει να συνεχίσεις την σκληρή δουλειά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − twelve =