αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Έχουμε παραδόσει όλα τα στοιχεία μας στον δικτάτορα Zuckerberg»: Λέει ο συνιδρυτής του Pirate Bay

«Έχουμε παραδόσει όλα τα στοιχεία μας στον δικτάτορα Zuckerberg»: Λέει ο συνιδρυτής του Pirate Bay

Γνωστός για την ενεργή συμμετοχή του στη δημιουργία του «ενοχλητικού» Pirate Bay αλλά και για τις ρηξικέλευθες απόψεις του, ο Πήτερ Σούντε μίλησε στο τεχνολογικό φεστιβάλ Brain Bar στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας και αναφέρθηκε στο πρόβλημα της εποχής, προτρέποντας τους χρήστες του Διαδικτύου να ξεχάσουν το μέλλον και να κοιτάξουν…. τα χάλια μας σήμερα. O τίτλος του φεστιβάλ Brain Bar Budapest είναι Moments from the Future.

«Τα πάντα έχουν πάει στραβά, επιμένει ο Σούντε. Το θέμα δεν είναι τι θα συμβεί στο μέλλον, το θέμα είναι τι συμβαίνει τώρα. Αφελώς, έχουμε παραδώσει όλα τα στοιχεία μας στα χέρια του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, του μεγαλύτερου δικτάτορα στον κόσμο και έχουμε βάλει τον Ντόναλντ Τραμπ επικεφαλής όσων κατέχει ο Ζούκερμπεργκ. Ό,τι μπορούσε να πάει στραβά, πήγε και προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος να το σταματήσουμε», εξήγησε ο Σούντε σε συνέντευξή του στο The Next Web.

To Ίντερνετ σχεδιάστηκε αποκεντρωμένο, εντούτοις εμείς επιμένουμε να το κάνουμε συγκεντρωτικό, είπε ο Σούντε, αναφέροντας ενδεικτικά πως τα τελευταία δέκα χρόνια ό,τι καινούριο έχει εμφανιστεί έχει καταλήξει στους κόλπους πέντε τεχνολογικών κολοσσών -στο Google, στο Facebook, στη Microsoft, την Apple ή στο Amazon.

Υπήρξαμε αφελείς, είπε ο Σούντε, απαισιόδοξος ακόμα και για το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόθυμη πολιτική παρέμβαση σε ΗΠΑ και Ευρώπη, εκτός ίσως από κάποιες νησίδες που θα μπορούσαν όμως να προκαλέσουν αναταραχή. Αναφέρθηκε στα λιγοστά τέτοια παραδείγματα μιλώντας για την άνοδο του κόμματος των Πειρατών στην Ισλανδία, στη Φινλανδία όπου η πρόσβαση στο Ίντερνετ συνιστά ανθρώπινο δικαίωμα από το 2010 και τέλος, στην Εσθονία όπου έχουν καθιερωθεί οι ψηφιακές ταυτότητες (digital ID) από το 2002.

Πηγή: in.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + seventeen =