αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ διάσημος επενδυτής Robert Herjavec αποκαλύπτει την ερώτηση που κάνει πάντα στους νέους επιχειρηματίες

Ο διάσημος επενδυτής Robert Herjavec αποκαλύπτει την ερώτηση που κάνει πάντα στους νέους επιχειρηματίες

Πρόκειται για τον μετανάστη που έφτασε στην Βόρεια Αμερική σε ηλικία 8 ετών, με 20 δολάρια στην τσέπη. Η οικογένεια του έφυγε από την κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία, για να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή. Και έφτασαν στον Καναδά.

Ο Robert Herjavec είναι σήμερα επιχειρηματίας, επενδυτής και εκατομμυριούχος. Και μένει μόνιμα στις ΗΠΑ. Σε άρθρο του στο Linkedin, εξηγεί τη σημασία του να βάζεις στόχους. Είναι το απλό πράγμα (ή έστω φαινομενικά απλό) που μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία.

«Το θα θέσεις ένα στόχο, είναι τρομακτικό. Σημαίνει, ότι έχεις κάποιες πιθανότητες να αποτύχεις. Αλλά μπορεί και να πετύχεις», λέει ο γνωστός businessman.

Ο ίδιος, είναι ένας από τους κριτές, στο αμερικανικό business show «Shark Tank». Εκεί έρχεται σε επαφή με πολλούς νέους επιχειρηματίες. Πάντα, τους κάνει μια απλή ερώτηση: «Ποιοι είναι οι στόχοι σας;». Όπως λέει, οι νέοι που πάνε στο show, πρέπει ήδη να έχουν ένα πλάνο, για το πως θέλουν να αναπτυχθούν, στο κοντινό και μακρινό μέλλον.

«Είναι μια βασική ερώτηση. Και πολλοί ιδρυτές μικρών επιχειρήσεων φοβούνται όχι μόνο να την απαντήσουν, αλλά και να τη σκεφτούν», τονίζει ο Herjavec. Αυτό που έχει παρατηρήσει, είναι ότι οι περισσότεροι νέοι επιχειρηματίες φοβούνται να βάλουν στόχου, με τον φόβο ότι δεν θα τους «πιάσουν». Είναι όμως κομβικό να βάλεις στόχους. Έτσι προσπαθείς ακόμα περισσότερο και δοκιμάζεις νέες τακτικές.

Όπως μάλιστα λέει ο γνωστός επενδυτής, ακόμα κι αν δεν πιάσεις έναν στόχο, δεν σημαίνει ότι θα κλείσει η επιχείρηση σου. Κάθε πρόοδος που κάνεις είναι μια νίκη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 16 =