αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρευνα Harvard Business Review: Κάποιες φορές είναι καλό… να βαριέσαι στην δουλειά

Έρευνα Harvard Business Review: Κάποιες φορές είναι καλό… να βαριέσαι στην δουλειά

Ο Scott Barry Kaufman και η Carolyn Gregoire συνέταξαν μια έκθεση για το θέμα στο Harvard Business Review, με τίτλο «Στελέχη, προστατεύστε τον ιδιωτικό σας χρόνο».

Μερικές φορές είναι σημαντικό για το μυαλό μας να μην απαντάμε άμεσα σε διάφορα ερεθίσματα και πράγματα που μας καλούν να κάνουμε, ή ακόμη και να συγκεντρωθούμε σε ένα θέμα, αλλά να αφεθούμε στις σκέψεις μας. Σε αντίθεση βέβαια με το τι μπορεί να πιστεύει το αφεντικό σου αυτό δεν είναι τεμπελιά. Είναι μία δημιουργική φάση και μέσα από αυτήν προκύπτουν οι πιο αυθεντικές ιδέες, επειδή βυθιζόμαστε σε βαθιά κρυμμένα συναισθήματα, αναμνήσεις και σκέψεις. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που λειτουργούν αρκετές περιοχές του εγκεφάλου και φανταζόμαστε εντελώς νέες πραγματικότητες και τρόπους για να κάνουμε διάφορα πράγματα. Και κάπου εδώ ίσως βρίσκεται και το επόμενο project στη δουλειά.

Η νευροεπιστήμη άλλωστε προειδοποιεί ότι αν απαντάμε πάντα επί τόπου στα e-mails και σε όλα αυτά τα μηνύματα που δεχόμαστε, δεν θα μας μένει χρόνος για να σκεφτούμε νέες ιδέες.

«Τείνουμε να βλέπουμε τον χρόνο που περνάμε μόνοι μας ως σπατάλη χρόνου ή ένδειξη για αντικοινωνική συμπεριφορά και μελαγχολική προσωπικότητα. Αντιθέτως, όμως, θα έπρεπε να το θεωρούμε ως σημάδι συναισθηματικής ωριμότητας και υγιούς ψυχολογικής ανάπτυξης», γράφουν στην έκθεσή τους οι Kaufman and Gregoire.

Κι ενώ σήμερα στις περισσότερες δουλειές δεν υπάρχει ενθάρρυνση στους εργαζομένους να περνούν χρόνο μόνοι τους, οι δύο συγγραφείς υποστηρίζουν ότι αυτή η μέθοδος θα έδινε στις επιχειρήσεις το καλύτερο των εργαζομένων. Προτείνουν, λοιπόν, να δίνεται στον κόσμο η ελευθερία να εργάζεται εκτός γραφείου, ειδικά όταν απαιτούνται δημιουργικές ιδέες, να μπορεί να κάνει μία μικρή βόλτα και γενικά να παίρνει την άδεια που δικαιούται στο σύνολό της. Και εννοείται να μην δουλεύει στις διακοπές.

Πηγή: askmen.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =