αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρευνα εξηγεί το γιατί οι ευφυείς άνθρωποι προτιμούν να είναι μόνοι

Έρευνα εξηγεί το γιατί οι ευφυείς άνθρωποι προτιμούν να είναι μόνοι

Ναι, πολλοί άνθρωποι περνούν χρόνο μόνοι- και αυτό μπορεί να έχει θετική επίδραση σε κάποιον. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι βάζουν μέσα στο πρόγραμμα τους χρόνο κατά τον οποίο θα είναι μόνοι… με τις σκέψεις τους. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Bill Gates περνά μια εβδομάδα, μόνος μέσα σε μια καλύβα. Και είναι μια σπουδαία τακτική.

Μία μελέτη πάει ένα βήματα παρακάτω. Και προσπαθεί να εξηγήσει το γιατί στους ευφυείς ανθρώπους αρέσει να είναι μόνοι. Σε ένα paper που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Psychology, ο Norman Li και ο Satoshi Kanazawa εξηγούν γιατί οι εξαιρετικά έξυπνοι άνθρωποι βιώνουν χαμηλότερη ικανοποίηση στη ζωή τους όταν έρχονται σε επαφή πιο συχνά με τους φίλους τους.

Στήριξαν τα ευρήματά τους στην εξελικτική ψυχολογία, υποδηλώνοντας ότι η νοημοσύνη εξελίχθηκε ως ποιότητα για την επίλυση ξεχωριστών προκλήσεων. Μέσα από την μελέτη προέκυψε ότι πιο έξυπνα μέλη μιας ομάδας ήταν πιο ικανά να λύσουν προβλήματα μόνα τους χωρίς να χρειάζονται βοήθεια από τους φίλους τους.

Επομένως, οι λιγότερο έξυπνοι άνθρωποι ήταν πιο χαρούμενοι που ήταν με φίλους, καθώς αυτό τους βοηθούσε να λύσουν τα προβλήματα και τις προκλήσεις που τους απασχολούσαν. Αλλά οι πιο έξυπνοι άνθρωποι ήταν πιο ευτυχισμένοι όταν ήταν μόνοι, καθώς μπορούσαν να λύσουν τις προκλήσεις μόνοι τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 3 =