αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι μικρές κινήσεις για να ξεκινήσεις να απολαμβάνεις τη ζωή σου

Έξι μικρές κινήσεις για να ξεκινήσεις να απολαμβάνεις τη ζωή σου

Οι περισσότεροι από εμάς τείνουμε να παρασυρόμαστε στη ζωή, αποδεχόμενοι τα σκαμπανεβάσματα που συμβαίνουν, και απλώς «συνεχίζουμε» παρακάτω.

Αλλά πως μπορείς να απολαύσεις περισσότερο τη ζωή σου; Μοιάζει αρκετά ασαφές. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια; Υπάρχουν πολλοί προσβάσιμοι τρόποι για να βελτιώσουμε τη ζωή μας; Θα κοστίσει πολύ;

Μη φοβάστε – έχουμε μερικές αποτελεσματικές ιδέες για να ενισχύσετε τα επίπεδα ευτυχίας σας. Εδώ είναι 6 τρόποι για να απολαύσετε τη ζωή.

Μερικοί από αυτούς μπορεί να σας κοστίσουν ένα μικρό χρηματικό ποσό, αλλά οι περισσότεροι αφορούν την αλλαγή νοοτροπίας και το που ξοδεύετε την ενέργεια σας.

Ζήσε την στιγμή

Η ζωή είναι πολύ ωραία τις περισσότερες φορές. Τα προβλήματα προκύπτουν όταν σκεφτόμαστε πάρα πολύ και αρχίζουμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας και τη ζωή μας με τους άλλους. Μπορεί να είναι δύσκολο να εστιάσουμε σε αυτό που έχουμε στη ζωή μας όταν βομβαρδιζόμαστε με επεξεργασμένες εικόνες ανθρώπων που «ζουν την καλύτερη ζωή». Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να ενθαρρύνουν αισθήματα ανεπάρκειας και χαμηλής αυτοεκτίμησης. Ζούμε σε έναν κόσμο φιλτραρισμένων φωτογραφιών και μη ρεαλιστικών προσδοκιών, που μπορεί να κάνουν πολύ δύσκολο να ζεις τη στιγμή και να βλέπεις τα πράγματα όπως πραγματικά είναι. Εάν θέλετε να απολαύσετε τη ζωή σας περισσότερο και με νέους τρόπους, αξίζει να σκεφτείτε πόσο συχνά αφήνετε τον εαυτό σας να χαλαρώσει και να ζήσει τη στιγμή. Να εκτιμάτε αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Δεν προτείνουμε να εγκαταλείψετε εντελώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά προσπαθήστε να αλλάξετε λίγο την εστίαση σας για να απολαύσετε αυτό που πραγματικά έχετε μπροστά σας.

Απομακρυνθείτε από το… περιττό δράμα

Ζούμε σε μια εποχή οπου το σκηνικό είναι συνήθως δυσάρεστο και βομβαρδιζόμαστε από κακές ειδήσεις. Δεν γίνεται να τα παραβλέψεις όλα, αλλά το να εστιάζεις μόνο στα αρνητικά μπορεί να σε βάλει σε έναν φαύλο κύκλο. Το δράμα μπορεί να είναι απίστευτα τοξικό και μπορεί να οδηγήσει το μυαλό μας σε μια πολύ αρνητική κατεύθυνση. Μπορεί να φαίνεται σχετικά ακίνδυνο εκείνη τη στιγμή, αλλά είναι πιθανό να έχει πολύ βαθύτερο αντίκτυπο από ό,τι αρχικά αντιλαμβάνεστε.

Μετατοπίζοντας την εστίαση από το δράμα των άλλων στη δική σας πραγματικότητα, θα μπορέσετε να απολαύσετε περισσότερο τη ζωή σας. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

Αξιοποιήστε στο έπακρο αυτό που έχετε

Το να απολαμβάνετε τη ζωή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι προσθέτετε νέα πράγματα σε αυτήν. Μερικές φορές, σημαίνει απλώς να αγαπήσεις ξανά αυτό που υπάρχει ήδη μέσα σε αυτή. Σκεφτείτε πράγματα που έχετε ήδη και δεν αξιοποιούνται πλήρως. Η σκέψη για νέα χόμπι θα σας υπενθυμίσει μερικές φορές πράγματα που μπορεί να μένουν… θαμμένα και ξεχασμένα. Είναι πιο συνηθισμένο από ό,τι νομίζετε – οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μια κάμερα κρυμμένη σε ένα ντουλάπι και ένα ζευγάρι πατίνια κρυμμένα στο πατάρι. Αντί να αγοράζετε νέα πράγματα κάθε φορά που επιθυμείτε λίγο ενθουσιασμό στη ζωή σας, σκεφτείτε τι έχετε ήδη και βρείτε τρόπους να μεγιστοποιήσετε τη χρήση τους.

Αναγνωρίστε τις επιτυχίες σας και γιορτάστε

Πολλοί από εμάς είμαστε πολύ απασχολημένοι εστιάζοντας σε ό,τι ΔΕΝ συμβαίνει στη ζωή μας. Νιώθουμε ότι ποτέ δεν είμαστε «αρκετά καλοί». Εδώ μπαίνει η αυτοαξιολόγηση στο παιχνίδι. Γράψτε μερικά πράγματα που θέλετε να αλλάξετε ή με τα οποία δεν είστε ικανοποιημένοι. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε σου έρχεται στο μυαλό, από το να μην μπορείς να κόψεις το κάπνισμα μέχρι το ότι βαριέσαι στη δουλειά. Καταγράψτε τα όλα και βάλτε μερικούς στόχους στον εαυτό σας – αλλά να είστε ρεαλιστές και συγκεκριμένοι. Ακόμα και στα βήματα που θα ακολουθήσετε.

Δώστε στον εαυτό σας ένα deadline. Ρυθμίστε ένα ξυπνητήρι στο τηλέφωνό σας για να ελέγξετε τη λίστα σε ένα μήνα και να δείτε πόσο καλά τα καταφέρνετε με τους στόχους σας. Μπορεί μετά από ένα μήνα να μην έχετε κάνει κανένα βήμα προς αυτό που θέλετε να επιτύχετε. Μην απελπίζεστε! Σίγουρα, δεν κάνατε αυτό που είχατε σκοπό να κάνετε, αλλά αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως εξαιρετικό κίνητρο – θέλετε να ελέγξετε ξανά αυτήν τη λίστα σε ένα μήνα και να εμφανιστούν τα ίδια συναισθήματα απογοήτευσης; 

Από την άλλη, αν έχετε πετύχει τα πράγματα της λίστας σας, γιορτάστε. Δώστε στον εαυτό σας τα εύσημα που αξίζει και σημειώστε πόσο υπέροχα αισθάνεστε που κάνετε αυτό που είπατε ότι θα κάνατε.

Εξερεύνηση

Βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και κάντε κάτι συναρπαστικό. Μπορείτε να εξερευνήσετε κάπου που ήδη γνωρίζετε, δεν χρειάζεται να πάτε στο εξωτερικό για μια νέα περιπέτεια! Πάρτε μια κάμερα και περιπλανηθείτε στην πόλη ή την περιοχής σας – θα εκπλαγείτε με το πόσα νέα πράγματα θα δείτε όταν έχετε την προσοχή σας στραμμένη εκεί.

Εάν ζείτε στο ίδιο μέρος για αρκετό καιρό, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αισθάνεστε ότι δεν υπάρχει τίποτα νέο για εσάς. Με το να βγείτε έξω και να εξερευνήσετε, η οπτική σας θα αρχίσει να αλλάζει και θα αρχίσετε να ψάχνετε ενεργά για νέα πράγματα. Θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο μικρό όσο ένα νέο καφέ στην άλλη άκρη της πόλης. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα νέα πράγματα δεν χρειάζεται να αλλάζουν τη ζωή σας. Απλώς πρέπει να σας υπενθυμίσουν ότι η αλλαγή συμβαίνει παντού γύρω σας.

Δοκιμάστε νέα πράγματα

Δοκιμάστε νέες δραστηριότητες – σε πολλές περιπτώσεις έχεις δυνατότητα για μια δωρεάν δοκιμή, ώστε να μην χρειάζεται να πληρώσετε ή να δεσμευτείτε πριν να είστε έτοιμοι. Αξίζει να αναζητήσετε π.χ. διαδικτυακά μαθήματα. Θα εκπλαγείτε με αυτά που μπορείτε να βρείτε. Το YouTube είναι ένας εξαιρετικός πόρος, με χιλιάδες βίντεο που σας δίνουν κίνητρο να δοκιμάσετε ένα νέο χόμπι. Θα βρεις επίσης συμβουλές για να ξεκινήσεις κάτι νέο.

Και φυσικά αν έχεις τον χρόνο και την οικονομική δυνατότητα αυτή την περίοδο, δοκίμασε να κάνεις ένα ταξίδι. Μπορεί να ανοίξει νέες εμπειρίες μπροστά σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίνεις συνεχώς υποσχέσεις στον εαυτό σου αλλά δεν τις τηρείς; Εδώ είναι 5 τρόποι για να το σταματήσεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 14 =