αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι καθημερινές κινήσεις που δείχνουν ότι ένα άτομο δεν σε σέβεται

Έξι καθημερινές κινήσεις που δείχνουν ότι ένα άτομο δεν σε σέβεται

Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Πώς μπορείς να καταλάβεις εάν ένα άτομο ήδη ξεπερνά τα όρια σου και δεν σε σέβεται; Αν θες να βρεις την απάντηση σε αυτό, συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω. Θα δεις 6 καθημερινές κινήσεις που δείχνουν ότι ένα άτομο δεν σε σέβεται. Μήπως έχεις τέτοια άτομα ήδη στον κύκλο σου;

Δεν υπολογίζει τα όρια σου

Ένα σαφές σημάδι, είναι όταν οι άνθρωποι δεν αφιερώνουν χρόνο για να σας ρωτήσουν πρώτα για τα όριά σας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι αυτόματα υποθέτουν αυτό με το οποίο θα αισθάνεστε άνετα χωρίς καμία ερώτηση. Οι ασεβείς άνθρωποι μπορεί επίσης να πιστεύουν ότι είναι δικαίωμά τους να σας πουν τι να κάνετε ακόμα κι αν δεν είναι καθόλου δική τους δουλειά. Και ακόμη και όταν γνωρίζουν τα όριά σας, μπορεί να σας πιέζουν να κάνετε πράγματα που σαφώς δεν θέλετε να κάνετε. Μπορεί να σας ωθήσουν να μοιραστείτε πράγματα που δεν σας αρέσει να μοιράζεστε. Ή ίσως εισβάλλουν ασταμάτητα στον προσωπικό σας χώρο χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Θυμήσου και το άρθρο: Τρεις κινήσεις για να βάλεις τα όρια σου (και να μην σε εκμεταλλεύονται οι άλλοι).

Δεν σε ακούει

Υπάρχουν κάποιοι ασεβείς άνθρωποι που τους αρέσει να μιλούν και να νιώθουν ότι ακούγονται. Αλλά δεν είναι διατεθημένοι να ακούσουν τους άλλους. Όταν εσείς εκφράζετε τις σκέψεις σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν σας προσέχουν. Μπορεί επίσης να προσπαθήσουν εσκεμμένα να σας δείξουν ότι δεν σας δίνουν την πλήρη προσοχή τους (μήπως κοιτάνε το κινητό τους ενώ μιλάτε;). Ένα άλλο σημάδι: Δεν λαμβάνουν πραγματικά υπόψη ή δεν θυμούνται τα πράγματα που τους είπατε.

Δεν κρατά τις υποσχέσεις του

Μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό όταν είστε κοντά με ανθρώπους που δεν εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι εξαρχής δεν πήραν πολύ σοβαρά αυτές τις δεσμεύσεις. Ακόμα και στα καθημερινά. Ίσως κάποιος υπόσχεται να σας συναντήσει αλλά στη συνέχεια να μην εμφανιστεί. Ή ίσως έχετε συναδέλφους που λένε ότι θα σας καλύψουν αλλά τελικά δεν το κάνουν.

Λέει ψέματα συχνά

Οι ασεβείς άνθρωποι μπορεί να είναι πολύ εγωιστές και αδιάφοροι. Θα ενεργούν πάντα σύμφωνα με αυτό που τους φαίνεται σωστό. Δεν θα διστάσουν να δώσουν προτεραιότητα στην ευκολία τους, έναντι της αλήθειας. Εάν τα άτομα με τα οποία βρίσκεστε πάντα κρύβουν την αλήθεια για να πετύχουν κάτι, ίσως να μην αξίζει τον κόπο να συναναστρέφεστε πια με αυτούς. Αυτή η συμπεριφορά σίγουρα δεν πρέπει να γίνει ανεκτή. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Elon Musk κάνει πάντα αυτή την ερώτηση για να εντοπίσει έναν ψεύτη.

Κουτσομπολιό

Όταν οι άνθρωποι κουτσομπολεύουν για άλλους μπροστά σας, μπορεί να νομίζετε ότι αυτό δεν είναι μεγάλο θέμα. Μπορεί ακόμη και να πιστεύετε ότι είναι καλό που σας εμπιστεύονται για τέτοιου είδους συνομιλίες. Αλλά μην ξεγελιέστε. Αν αυτή είναι η επαφή σας μαζί τους, τι πιστεύετε ότι τους εμποδίζει να μιλούν άσχημα για εσάς σε άλλους ανθρώπους; Πίσω από την πλάτη σας.

Πάντα αργούν στις συναντήσεις

Ο χρόνος μας είναι πολύτιμος. Όταν κάποιος έρχεται πάντα αργά στις συναντήσεις, μπορεί να σημαίνει ότι δεν σέβεται τον χρόνο και τις προτεραιότητές σας. Οι ασεβείς άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν απλώς να σας χαλάνε το πρόγραμμα, χωρίς καμία συνέπεια. Νιώθουν ότι το δικαιούνται και περιμένουν από όλους να προσαρμοστούν σε αυτούς. Αυτού του είδους οι άνθρωποι ζουν πάντα στη δική τους μικρή φούσκα. Σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους και ό,τι τους απασχολεί.

Τελευταίο σχόλιο
  • Αν καί ως προς τα άλλα σε γενικές γραμμές συμφωνώ επί της αρχής, όσον αφορά την αργοπορίαν προσωπικώς διαφωνώ, καθώς είμαι Α.Μ.Ε.Α. καί δεν οδηγώ. Έτσι, χρησιμοποιώ μόνον συγκοινωνίες. Μάλιστα, εκ προοιμίου πληροφορώ τους ενδιαφερομένους ότι θα πρέπει να υπολογίζουν μίαν απόκλιση της τάξεως των 30′ προς αποφυγήν ενδεχομένων παρεξηγήσεων.-

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 2 =