αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα φυτά, τα breaks και άλλα: 5 κινήσεις για να αυξήσεις την παραγωγικότητα στο γραφείο σου

Τα φυτά, τα breaks και άλλα: 5 κινήσεις για να αυξήσεις την παραγωγικότητα στο γραφείο σου

Σε οποιαδήποτε εταιρία, μεγάλη ή μικρή, ο χρόνος είναι χρήμα. Άρα οι εταιρίες που καταφέρνουν να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους, μπορούν να βγουν κερδισμένες. Το περιβάλλον στο οποίο εργάζεται κάποιος, παίζει ρόλο στην απόδοση που θα έχει. Και πως μπορείς να κάνεις ένα εργασιακό περιβάλλον πιο αποδοτικό; Το Entrepreneur.com παραθέτει 5 συγκεκριμένες κινήσεις που σύμφωνα με την επιστήμη, μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα στο γραφείο σου.

1# Βάλε φυτά: Ενώ οι περισσότερες δουλειές, δυστυχώς, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν… σε μια παραθαλάσσια βεράντα, προσθέτοντας μερικά φυτά σε έναν εσωτερικό χώρο γραφείων, μπορεί να λειτουργήσει θετικά. Έρευνα που έκανε η American Psychological Association, έδειξε ότι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε χώρο με τουλάχιστον δύο φυτά, είναι κατά 15% πιο παραγωγικοί.

2# Φτιάξε ένα θετικό κλίμα: Η παραγωγικότητα σε ένα γραφείο δεν αυξάνεται μόνο με τα αντικείμενα και την διακόσμηση. Αλλά και με την συμπεριφορά και την εταιρική κουλτούρα που χτίζει ο leader. Επιβράβευσε τους εργαζομένους σου για τα επιτεύγματα τους και να είσαι πάντα δίπλα τους σε ότι χρειαστούν.

3# Δημιούργησε λίγη ιδιωτικότητα: Οι ανοιχτοί, συνεργατικοί χώροι γραφείων είναι trend και έχουν οφέλη. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ενθαρρύνουν την επικοινωνία και την ανταλλαγή ιδεών. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ενδέχεται να μην είναι ότι καλύτερο για την παραγωγικότητα συνολικά. Φρόντισε να υπάρχουν και κάποιοι πιο «ιδιωτικοί» χώροι στο γραφείο, για όσους θέλουν να συγκεντρωθούν με ησυχία.

4# Άσε τον ήλιο να μπει: Ο τεχνικός φωτισμός και το φως από τις οθόνες δεν κάνουν καλό στα μάτια. Ούτε στην παραγωγικότητα. Άσε τον ήλιο να μπει μέσα στο γραφείο. Από παράθυρα και πόρτες. Αν δεν είναι αυτό δυνατό, διαμόρφωσε έναν τεχνιτό φωτισμό κοντά σε αυτόν της ημέρας.

5# Διαλείμματα: Αν δουλεύεις για πολλές ώρες ασταμάτητα, δεν θα είσαι παραγωγικός. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορείς να ακολουθήσεις τον κανόνα 52-17. Δηλαδή, για κάθε 52 λεπτά δουλειά, να κάνεις 17 λεπτά break.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − nine =