αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Oculus εξαγόρασε startup η οποία μπορεί να καταλάβει που κοιτάει το μάτι σου

Η Oculus εξαγόρασε startup η οποία μπορεί να καταλάβει που κοιτάει το μάτι σου

Σε μια κίνηση… από το μέλλον προχώρησε η Oculus. Συγκεκριμένα, η εταιρία VR, εξαγόρασε την startup The Eye Tribe, η οποία αναπτύσσει λογισμικά που μπορούν να καταλάβουν το που κοιτούν τα μάτια κάποιου. «Eye-tracking software», όπως είναι η ακριβής ορολογία.

Εκπρόσωπος της Oculus επιβεβαίωσε το σημαντικό deal, ωστόσο αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Τόσο για τους οικονομικούς όρους της συμφωνία, όσο και για το πόσα από τα μέλη της ομάδας της startup θα συνεχίζουν να εργάζονται εκεί. Μέχρι τώρα, η The Eye Tribe διέθετε 16 εργαζόμενους.

Το αμερικανικό site Recode.net εξηγεί το πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η eye-tracking τεχνολογία από την Oculus. Φανταστείτε να μπορούσατε να πλοηγηθείτε και να δείτε ένα εικονικό περιβάλλον, χωρίς να χρειάζεται να γυρίσετε το κεφάλι σας. ‘Η να έχεις μια συνομιλία με ένα άλλο εικονικό avatar και οι συνθήκες να είναι σαν να έχει τον άλλο άνθρωπο μπροστά σου.

Σημειώνεται, ότι η Oculus έχει εξαγοραστεί από το Facebook το 2014, για το σημαντικό ποσό των 2 δισ. δολαρίων. Η συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων του FB προέρχονται από διαφημίσεις. Και είναι σίγουρο ότι οι διαφημίσεις θα πουν και στον εικονικό κόσμο σύντομα. Το να μπορεί μια εταιρία να δει, που ακριβώς κοιτούν οι χρήστες, ίσως είναι το «κλειδί» για την μέτρηση και την επίτευξη καλύτερων διαφημίσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψήφισε για το ποια θες να είναι η επόμενη special συνέντευξη στο It’s Possible

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + ten =