αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ ελληνική mobile εφαρμογή που θέλει να σε βγάλει Rantevu

Η ελληνική mobile εφαρμογή που θέλει να σε βγάλει Rantevu

Είναι από τις ιδέες που βλέποντας τες σκέφτεσαι: Ναι, αυτό μπορεί να γίνει viral. Πρόκειται για το Rantevu. Μια ελληνική mobile εφαρμογή, που σκοπό έχει να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους, κάνοντας αυτό που λέει το όνομα της. Να τους βγάλει ραντεβού.

Μπορεί να έχει λίγο χρονικό διάστημα που κυκλοφόρησε, ωστόσο υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς την χρησιμοποιούν 3.000 χρήστες. Το It’s Possible συνάντησε τον ιδρυτή της εφαρμογής και Chapter Director του Startup Grind Athens, Δημήτρη Λιτσικάκη. Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος, μιλά για το πώς ακριβώς λειτουργεί το dating app Rantevu, ποιοι είναι οι στόχοι του μέσα από αυτό το project, ενώ λέει επίσης τη γνώμη του σχετικά με το αν μπορεί να αναπτυχθεί μια startup στην Ελλάδα.

Πως προέκυψε η ιδέα;

Η ιδέα για το Rantevu προήρθε από τη διαπίστωση ότι υπάρχει τρομερή μοναξιά εκεί έξω. Βλέπουμε τριγύρω μας ανθρώπους που δεν έχουν καταφέρει να κάνουν οικογένεια. Αυτοί οι άνθρωποι μένουν ουσιαστικά «έξω από το παιχνίδι», όταν οι φίλοι τους κάνουν οικογένειες και αποκτούν άλλες υποχρεώσεις.

Εμείς θέλουμε αυτό το πράγμα να το πολεμήσουμε. Να φέρουμε μια άλλη εναλλακτική, στον τρόπο που μπορείς να κάνεις μια γνωριμία. Απλά, εύκολα και γρήγορα. Κατεβάζοντας μια εφαρμογή η οποία δεν έχει περίπλοκα προφίλ, δεν έχει πολλές λεπτομέρειες και πολύπλοκες λειτουργίες. Βάζεις τη φωτογραφία και τα όνομα σου και συμμετέχεις στο «παιχνίδι» κατευθείαν. Το να δημιουργήσεις προφίλ διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Με αυτό τον τρόπο βοηθάμε και τους χρήστες που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Αν μπει κάποιος τώρα στo Rantevu, θα δει ότι εκεί δεν υπάρχουν μόνο πιτσιρικάδες, αλλά και άνθρωποι μέσης ηλικίας. Από μεγάλες πόλεις, αλλά και την επαρχία. Αυτοί οι άνθρωποι ουσιαστικά λένε στον εαυτό τους «γιατί όχι;». Αυτό είναι για εμένα το μήνυμα- κλειδί.

Με βάση την εικόνα που έχετε μέχρι τώρα, ποιες ηλικίες χρησιμοποιούν το Rantevu;

Υπάρχει όλο το φάσμα ηλικιών. Σίγουρα πάνω από 18, αφού αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Μπορώ να πω ότι βλέπουμε ηλικίες που μας εξέπληξαν και εμάς. Ανθρώπους π.χ. 40, 45 ή 50 ετών. Υπάρχουν επίσης και οι πιο μικροί, δηλαδή άτομα ηλικίας 22 ή 28 ετών. Αυτό αποδεικνύει ότι το να βρεις έναν άνθρωπο για να μιλήσεις, είναι μια ανάγκη για όλους.

Ο ιδρυτης του Rantevu, Δημήτρης Λιτσικάκης

Ο ιδρυτης του Rantevu, Δημήτρης Λιτσικάκης

Δεν σας πτόησε η κρίση; Έχει σημασία ειδικά η δική σας απάντηση, αφού λόγω και της ενασχόλησης με το Startup Grind έχετε πλήρη εικόνα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Εμείς στο Startup Grind πάντα πάντα μιλάμε και για τις δυσκολίες. Φυσικά όμως, δεν ξεκινάς κάτι με σκοπό να αποτύχεις. Πρέπει να έχεις θετική προδιάθεση, πατώντας ταυτόχρονα στη Γη.

Όπως είχε πει κάποτε και ο πρώτος μας ομιλητής, Χάρης Καρώνης, «μην περιμένεις να χτυπήσεις την πόρτα και να σου την ανοίξουν. Γιατί πολλές φορές δεν θα υπάρχει καν πόρτα και θα πρέπει να μπεις από το παράθυρο». Αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και να το κάνουμε πράξη. Δηλαδή, αν πας στο Λονδίνο είναι εύκολα τα πράγματα τώρα με το BREXIT; ‘H να πας στην Γαλλία που έχουν πρόβλημα με την τρομοκρατία; ‘Η να πας στην Αμερική που τα κόστη για έναν νέο επιχειρηματία εκτοξεύονται με το «καλημέρα».

Κατά τη γνώμη μου, στην Ελλάδα τουλάχιστον μπορείς να κινηθείς, να κάνεις τα πρώτα σου βήματα και ανάλογα με τα αποτελέσματα που έχεις να βάλεις περισσότερο «κάρβουνο» στη μηχανή, έτσι ώστε να τρέξεις πιο γρήγορα. Αν αυτό το πράγμα δεν το πίστευα, δεν θα έκανα ούτε το Rantevu, ούτε το Startup Grind.

Καλό είναι, αν δεν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ, επειδή στο κεφάλι σου γυρνάει μια ιδέα, να πάρεις την απόφαση και να την κάνεις πραγματικότητα. Στο τέλος της ζωής μας λυπόμαστε για αυτά που δεν κάναμε, και όχι για εκείνα που κάναμε.

Πως ακριβώς λειτουργεί η εφαρμογή; Να δούμε δηλαδή τα βήματα ένα- ένα.

Καταρχήν χρειάζεσαι ένα smartphone. Κατεβάζεις την εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη για Android και iOS. Δημιουργείς ένα προφίλ μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, βάζοντας ένα όνομα, ένα email και τη φωτογραφία σου. Αν θες να γίνουν ακόμα πιο γρήγορα όλα, μπορείς το όνομα και τη φωτογραφία σου να τα «τραβήξεις» από το Facebook.

Από εκεί και πέρα, η εφαρμογή καταλαβαίνει μέσω του GPS τη γεωγραφική θέση σου, και αυτόματα σου «σερβίρει» τα προφίλ του αντίθετου φίλου, (κάτι που μπορείς φυσικά να αλλάξεις από τις ρυθμίσεις) που αντιστοιχούν σε ανθρώπους κοντά σε εσένα. Αναγράφοντας παράλληλα και την χιλιομετρική απόσταση που βρίσκεται μακριά από εσένα το εκάστοτε προφίλ.

Το μόνο που έχει να κάνει στη συνέχεια ο χρήστης είναι να πατήσει «μου αρέσει» ή «δεν μου αρέσει». Στην πρώτη περίπτωση, αν πατήσει και η άλλη πλευρά «μου αρέσει», ανοίγει το παράθυρο του chat. Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να συζητήσεις, γνωρίζοντας ότι υπάρχει αμοιβαία έλξη, άρα έχεις ήδη σπάσει τον πάγο. Στη δεύτερη περίπτωση δεν θα υπάρξει καμία επικοινωνία, από καμία πλευρά.

rantevu-ios-android

Το όνομα «Rantevu» πως προέκυψε;

Μιλάμε για ένα dating και lifestyle app, οπότε καταλήξαμε γρήγορα σε αυτό το όνομα. Τονίζω και το lifestyle κομμάτι, αφού ανά τακτά διαστήματα θα διοργανώνουμε και κάποια events.

Θα υπάρχουν, δηλαδή, live events που θα οργανώνονται μέσω της εφαρμογής;

To Rantevu φτιάχτηκε για τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν γνωριμίες. Που μπορεί να επιθυμούν να κάνουν μια σοβαρή σχέση ή απλά να συζητήσουν. Υπάρχουν και άτομα που είναι πιο εσωστρεφή και δεν έχουν το ένστικτο του «κυνηγού». Άρα λοιπόν ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέσα από την εφαρμογή, εμείς θέλουμε να τους φέρουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους ακόμα πιο κοντά, διοργανώνοντας κάποια events. Όλα τα καλέσματα και οι σχετικές κοινοποιήσεις θα γίνονται μέσα από την εφαρμογή.

Δεν ξέρουμε ακόμα ποια θα είναι η συχνότητα. Είναι άλλωστε και πολύ νωρίς ακόμα. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε το πρώτο event μέχρι τα Χριστούγεννα. Ξεκινώντας φυσικά από την Αθήνα. Κι αν υπάρχει ενδιαφέρον, να πάμε επίσης σε άλλες πόλεις. Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι δεν μιλάμε για ένα απρόσωπο πράγμα που ήρθε από την Αμερική, και είναι απλά μια τεχνολογία. Είναι ένα application που έχει φτιαχτεί από Έλληνες, οι οποίοι θέλουν να μειώσουν τη μοναξιά στην Ελλάδα.

Η εφαρμογή έχει πολύ λίγο καιρό που κυκλοφόρησε. Ποια είναι τα σχέδια από εδώ και πέρα;

Έχουμε μέχρι σήμερα 3.000 χρήστες. Οι οποίοι ήδη επικοινωνούν μεταξύ τους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μέσα στις πρώτες ημέρες, το Rantevu είχε αναρριχηθεί μέσα στα 75 πιο δημοφιλή entertainment apps, σε ότι αφορά το Android στην Ελλάδα. Αυτό ήταν κάτι που από μόνο του μας έδωσε το θάρρος για να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας σε ακόμα πιο έντονο ρυθμό.

Οι χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή σχεδόν καθημερινά και ανταλλάσσουν μηνύματα, ενώ έχουμε συνεχώς νέους χρήστες. Στόχος μας είναι να φτάσουμε τους 10.000 μέχρι το τέλος της χρονιάς και να συμπέσει με το πρώτο μας event.

icon

Βάσει της εικόνας που έχετε, ποιες είναι οι κυριότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι επιχειρηματίες;

Σίγουρα, δεν είναι όλα μέλι- γάλα. Υπάρχουν προβλήματα όπως η γραφειοκρατία. Είναι δεδομένο ότι η φορολογία και οι εισφορές σε δυσκολεύουν πολύ. Επίσης, θέλει δουλειά για να βελτιώσουμε τη νοοτροπία μας στην Ελλάδα. Πρέπει ίσως να γίνουμε πιο ανοιχτόμυαλοι και αυτό είναι ένα πράγμα που θέλουμε να περάσουμε και μέσω του Rantevu. Να δείξουμε ότι δεν απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων, αλλά μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ο καθένας. Κάτι τέτοιο άλλωστε γίνεται ήδη στο εξωτερικό και θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω και με χρονοκαθυστέρηση, θα διαδοθεί μαζικά και στην Ελλάδα.

Λόγω και τους Startup Grind έχετε έρθει σε επαφή με πολλούς startupers. Υπάρχουν καλές ιδέες στην Ελλάδα και πόσες από αυτές καταφέρνουν να φτάσουν στην επιτυχία;

Υπάρχουν φοβερές ιδέες. Απλά πρέπει να εξετάζουμε τι είναι επιτυχία κάθε φορά. Επιτυχία μπορεί αν είναι να έχω 200.000 χρήστες στην Ελλάδα. Για κάποιον μπορεί αυτό να μην είναι αρκετό. Αντίθετα, για έναν άλλο μπορεί να είναι άπιαστο όνειρο.

Στο τελευταίο event είχαμε καλεσμένο τον ιδρυτή και CEO του Douleutaras.gr, Ανδρέα Γραμμάτη, ο οποίος έχει στην πλατφόρμα του 3.000 εγγεγραμμένους επαγγελματίες. Αυτό μπορεί να φαίνεται σε κάποιον μικρός αριθμός, αλλά για την συγκεκριμένη περίπτωση είναι αρκετός για να μεγαλώσει η ομάδα και να αναπτυχθεί η επιχείρηση.

Υπάρχουν βέβαια και ιδέες και ξεκινούν με πολύ ενθουσιασμό και μετά ξεμένουν από ενέργεια. Το έχω δει. Ο νέος επιχειρηματίας, πρέπει να προσπαθήσει μέχρι εκεί που δεν πάει, για να πετύχει το project του. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Αν πρέπει να δώσουμε ένα ποσοστό, μπορούμε να πούμε ότι στην επιτυχία φτάνει περίπου 1 στους 10 startupers, όπως γίνεται και στις περισσότερες χώρες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 13 =