αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο που γίνεται η Εκπαίδευση, σε 30 χρόνια θα έχουμε μπελάδες»: Ο Jack Ma αναλύει την ανησυχία του (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο που γίνεται η Εκπαίδευση, σε 30 χρόνια θα έχουμε μπελάδες»: Ο Jack Ma αναλύει την ανησυχία του (ΒΙΝΤΕΟ)

Την δική του άποψη σε σχέση με τα πανεπιστήμια και τον τρόπο που γίνεται η Εκπαίδευση, εξέφρασε ο ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma. Μιλώντας στο World Economic Forum, o διάσημος επιχειρηματίας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του. «Η Εκπαίδευση είναι ένα μεγάλο challenge τώρα» τόνιζε.

Εξηγώντας: «Αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο της Εκπαίδευσης, σε 30 χρόνια από τώρα θα έχουμε μπελάδες. Διότι ο τρόπος που διδάσκουμε, τα πράγματα τα οποία διδάσκουμε στα παιδιά μας, είναι αυτά που υπήρχαν πριν 200 χρόνια». Στη συνέχεια ξεκαθάρισε: «Δεν μπορούμε να διδάσκουμε στα παιδιά μας να ανταγωνιστούν τις μηχανές. Είναι πιο έξυπνες. Πρέπει να διδάξουμε κάτι ξεχωριστό, έτσι ώστε μια μηχανή να μην μπορεί ποτέ να μας πιάσει».

Στη συνέχεια είναι ίσως το σημαντικότερο κομμάτι, με τον Jack Ma να εστιάζει σε 5 πράγματα που πρέπει να μαθαίνουν τα παιδιά: Να έχουν αξίες, πίστη στο όραμα τους, ανεξάρτητη σκέψη, συνεργασία και να νοιάζονται για τους άλλους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + four =