αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρχεται το «ελληνικό Bitcoin» για τη ναυτιλία. Και θα λέγεται Oceanus Coin

Έρχεται το «ελληνικό Bitcoin» για τη ναυτιλία. Και θα λέγεται Oceanus Coin

Σε μια εποχή που τα ψηφιακά νομίσματα αποκτούν όλο και μεγαλύτερη αξία (δείτε για παράδειγμα την πορεία των Bitcon και Ethereum), έρχονται δύο Έλληνες, ο Νίκος Κωστόπουλος και η Χριστιάνα Ζούπα, με στόχο να δημιουργήσουν το πρώτο ψηφιακό νόμισμα με ελληνικό χρώμα. Το όνομα του θα είναι Oceanus Coin, θα αφορά τη ναυτιλία και πίσω από αυτό θα βρίσκεται το νεοϊδρυθές Oceanus Foundation. Το μεγάλο λανσάρισμα θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Ας πάρουμε όμως τα δεδομένα με τη σειρά: Το ινστιτούτο Oceanus Foundation, με το λανσάρισμα της πλατφόρμας και την δημόσια προσφορά coins τον Σεπτέμβριο του 2017 έρχεται να δημιουργήσει το πρώτο επενδυτικό κεφάλαιο για τον εκσυγχρονισμό της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Σίγουρα η καινοτομία δεν είναι εύκολο να υιοθετηθεί από την μία μέρα στην άλλη οπότε ο βασικός στόχος του ιδρύματος είναι η εκπαίδευση, η εξοικείωση και η δημιουργία μιας κοινότητας υποστήριξης της καινοτομίας στην ναυτιλιακή κοινότητα, μόνο έτσι θα μπορέσει να προέλθει η μετάβαση στην επόμενη ημέρα. Παράλληλα το ινστιτούτο θα εγγυηθεί την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των ναυτικών. Η χρηματοδότηση και η υποστήριξη των project του Oceanus Foundation θα γίνει μέσω του ψηφιακού νομίσματος του ιδρύματος, το Oceanus Coin.

«Η δημιουργία του Oceanus Foundation ήταν μια απόφαση που ακολούθησε έπειτα από την συνεργασία μου με στελέχη του ιδρύματος που διαχειρίζεται το Ethereum, στα πλαίσια ενός επιχειρηματικού διαγωνισμού στην Ταϋλάνδη τον Ιανουάριο του 2017. Όταν πιστέψαμε εμείς στην ιδέα η τιμή του Ethereum ήταν στα 7 δολάρια ενώ τώρα ξεπερνάει τα 300 δολάρια (Στοιχεία 20 Αυγούστου2017)», τονίζει στο It’s Possible, ο συνιδρυτής του Oceanus Foundation, Νίκος Κωστόπουλος.

Και συμπληρώνει: «Παράλληλα, επενδύουμε στην εκπαίδευση και στον προσανατολισμό της επόμενης γενιάς CEO της ναυτιλιακής κοινότητας αλλά και ναυτικών με ίδρυση ακαδημιών στον Πειραιά αλλά και ενός startup accelerator που θα ενσωματώσει είκοσι startup από τον τομέα της ναυτιλίας, της διαχείρισης λιμένων και των μεταφορών φορτίου. Φιλοδοξούμε αυτή η προσπάθεια μας να είναι επιτυχής και περιμένουμε την δημόσια προσφορά του token (ICO) που είναι προγραμματισμένη για τις 15 Σεπτεμβρίου, όπου μπορεί το κοινό να αποκτήσει τα coins μέσω της δημόσιας προσφοράς».

Το ψηφιακό νόμισμα Oceanus αποτελεί αντισυμβαλλόμενο νόμισμα στο δίκτυο Ethereum . Ήδη το ινστιτούτο έχει ανακοινώσει τους συνεργάτες που θα αποδέχονται το νόμισμα για αμοιβή είτε σε προϊόντα είτε στις υπηρεσίες που προσφέρουν. Το μεγαλεπήβολο σχέδιο με θεμέλιο λίθο την αναβάθμιση της ναυτιλιακής βιομηχανίας θα ιδρύσει το Oceanus Accelator Fund με έδρα το Γιβραλτάρ,το innovation hub με έδρα την Εσθονία ενώ Hackathons και χρηματοδοτήσεις για καινοτόμα project θα διοργανώνονται τακτικά σε συνεργασία με νέο κολέγιο στον τομέα των Ναυτιλιακών σπουδών με έδρα τον Πειραιά, στο οποίο πρόγραμμα σπουδών θα συμπεριληφθούν μαθήματα για την εκπαίδευση στον τομέα των virtual currencies & blockchain technologies. Ένα από τα μεγαλεπήβολα σχέδια είναι ο σχεδιασμός ηλεκτρονικής πλατφόρμας συναλλαγών για κρατήσεις πλοίων (Trading platform for vessels booking & Open Distributed Ledger).

«Ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες/επενδυτές αποδέχονται και διαφεύγουν στην χρήση ψηφιακού νομίσματος και της τεχνολογίας blockchain, λόγω των προτερημάτων που προσφέρονται» σημειώνει η συνιδρύτρια του Oceanus Foundation, Χριστιάνα Ζούπα.

Ενώ εξηγεί ότι τα προτερήματα αυτά είναι, για παράδειγμα, η άμεση και ασφαλή μεταφορά χρηματικών ποσών χωρίς γραφειοκρατία και το κόστος αυτής (π.χ εμβάσματα δεδομένου του μεγάλου κόστους και της καθυστέρησης αυτών), η προστασία των προσωπικών δεδομένων καθώς και η ενιαία κοινή διεθνώς αξία του νομίσματος χωρίς ανάγκη για μετατροπή νομισμάτων από χώρα σε χώρα. Σε αυτό προσθέστε και τις δυσκολίες που δέχονται οι πολίτες από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, όπως με τους περιορισμούς στις κινήσεις κεφαλαίων, όπως είναι γνωστά στο ελληνικό κοινό τα capital controls. «Η ανάγκη και η ζήτηση για τα ψηφιακά νομίσματα, όσο η τεχνολογία εξελίσσεται και η επιχειρηματική κοινότητα αναπτύσσεται γύρω από αυτά, θα συνεχίζει να αυξάνεται, όπως θα συνεχίζεται να αυξάνεται και η αξία αυτών», συμπληρώνει η Χριστιάνα Ζούπα.

Σε αυτό τον δρόμο κινείται και το Oceanus Foundation, αφού οι πληρωμές για την παροχή των υπηρεσιών του ιδρύματος θα γίνονται αποκλειστικά μέσω του ψηφιακού νομίσματος Oceanus για το οποίο ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τους πρωταγωνιστές της βιομηχανίας. Η ομάδα των στελεχών του Oceanus Foundation αποτελείται από επιστήμονες, τεχνολόγους, εκπαιδευτές, ειδικούς οικονομολόγους και επιτυχημένους επαγγελματίες της Start-up κοινότητας από Αμερική, Ευρώπη, Αφρική και Ασία με έντονη συμμετοχή Ελλήνων.

*Στη κεντρική φωτογραφία εικονίζονται ο Νίκος Κωστόπουλος και η Χριστιάνα Ζούπα.

Τελευταία σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + fifteen =