αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑTo Spotify έφτασε τους 100 εκατ. premium χρήστες- Κάποτε, ο ιδρυτής του έφτιαχνε sites για 100 δολάρια

To Spotify έφτασε τους 100 εκατ. premium χρήστες- Κάποτε, ο ιδρυτής του έφτιαχνε sites για 100 δολάρια

To Spotify κατάφερε κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη μουσική πλατφόρμα: Έφτασε τους 100 εκατ. premium χρήστες. Πρόκειται, δηλαδή, για χρήστες που πληρώνουν την πλατφόρμα. Μέσα σε ένα χρόνο ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 32%. Συνολικά, το Spotify έχει 217 εκατ. χρήστες (free+συνδρομές).

Ιδρυτής της πλατφόρμας είναι ο Daniel Ek. Και η διαδρομή του στον κόσμο της τεχνολογίας ξεκίνησε απρόσμενα. Μόλις στα 13 του, ξεκίνησε να φτιάχνει websites για 100- 200 δολάρια. Στα 18 του, είχε ήδη την δική του εταιρία, με 25 εργαζομένους. Αλλά ακόμα και τότε, μάλλον δεν φανταζόταν αυτό που θα ακολουθήσει. Το 2008 ίδρυσε την διάσημη σήμερα music streaming πλατφόρμα, Spotify. Μάλιστα το έκανε στην Ευρώπη, και μετά επεκτάθηκε στις ΗΠΑ. Ο ίδιος έχει καταγωγή από τη Σουηδία.

Το Spotify εκτοξεύτηκε, φτάνοντας στα σημερινά νούμερα. Και το story συνεχίζεται.

Η διαδρομή βέβαια δεν είναι εύκολη. Ο 35χρονος σήμερα businessman, έχει μιλήσει σε συνέντευξη του για τα πράγματα που στερείται, για να καταφέρει να φτάσει και να κρατηθεί σε κορυφαίο επίπεδο.

Όπως εξηγεί στο FastCompany.com, δεν κάνει προσκλήσεις για κοινωνικές εξόδους. Αλλά και ούτε πάει όταν τον καλούν συνήθως. «Αν δεν εμφανιστείς, κάποιος μάλλον θα στεναχωρηθεί», παραδέχεται. Αλλά συμπληρώνει: «Λέω στους φίλους μου ότι τους ευχαριστώ που με καλούν, αλλά πιθανότατα δεν θα πάω». Έχει να κάνει με τις προτεραιότητες, σημειώνει ο Daniel Ek.

«Σίγουρα, αυτό ακούγεται ψυχρό, αλλά είναι μια πραγματικά για τη διατήρηση της εστίασης. Θέλουμε να πηγαίνουμε σε μπαρ ή έξω για δείπνο κάθε βράδυ ή να καθόμαστε στο τηλέφωνο όλη τη νύχτα κάθε βράδυ; Φυσικά και θέλουμε, είμαστε κοινωνικά πλάσματα. Αλλά αυτό δεν είναι ο έξυπνος τρόπος για να χειριστείς τη ζωή και να προχωρήσεις με την καριέρα σου», λέει ο ιδρυτής του Spotify.

Και συμπληρώνει: «Δεν είναι προσωπικό. Δεν σημαίνει ότι δεν μου αρέσει η παρέα σου. Απλά εστιάζω σε κάτι».

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η δημιουργικότητα είναι αυτό το… ελεύθερο πνεύμα που δεν έχει σύνορα. Όχι, στην πραγματικότητα οι πιο δημιουργικοί άνθρωποι στον κόσμο προγραμματίζουν τη δημιουργικότητά τους», τονίζει ο 35χρονος. Και καταλήγει: «Αν είστε πραγματικά συγκεντρωμένοι, αυτές είναι οι στιγμές που έρχονται οι ανακαλύψεις»

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + fourteen =