αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑTo 1999 είχαν ρωτήσει τον Warren Buffett για το πως μπορεί κάποιος να γίνει πλούσιος. Εδώ είναι η συμβουλή του

To 1999 είχαν ρωτήσει τον Warren Buffett για το πως μπορεί κάποιος να γίνει πλούσιος. Εδώ είναι η συμβουλή του

O Warren Buffett είναι σήμερα 91 ετών. Διάσημος επενδυτής και σταθερά μέσα στους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Αλλά πως μπορεί κάποιος να γίνει το πλούσιος τελικά;

Το CNBC γυρνά τον χρόνο πίσω στο 1999, τότε που είχαν ρωτήσει τον ίδιο ακριβώς αυτό. Tον είχαν ρωτήσει πως μπορεί κάποιος να αποκτήσει 30 δισ. δολάρια, που ήταν η περιουσία του Buffett σε εκείνη την φάση.

Όλα έγιναν στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Berkshire Hathaway. Ο Buffett είχε πει ότι το σύνθετο επιτόκιο είναι ο καλύτερος φίλος του επενδυτή και συνέκρινε την οικοδόμηση πλούτου μέσω των τόκων με το να κυλάς μια… χιονόμπαλα σε έναν λόφο.

«Ξεκινήστε νωρίς», είπε ο Buffett. «Άρχισα να χτίζω αυτή τη μικρή χιονόμπαλα στην κορυφή ενός πολύ μεγάλου λόφου. Το κόλπο για να έχεις έναν πολύ… μακρύ λόφο είναι είτε να ξεκινάς από πολύ μικρός είτε να ζεις σε πολύ μεγάλη ηλικία».

Επίσης, ο γνωστός δισεκατομμυριούχος είχε πει ότι εάν αποφοιτούσε από το κολέγιο το 1999 και είχε 10.000 $ να επενδύσει, θα ήταν στρατηγικός για να επιλέξει πού θα βάλει τα χρήμα του, και θα κοίταγε κυρίως μικρότερες εταιρίες, αφού θα έπαιζε με μικρότερα ποσά. Εκεί μπορεί να υπήρχαν κάποιες ευκαιρίες.

Οι επενδυτές, εξήγησε ο Buffett, πρέπει να φροντίζουν τον εαυτό τους και να βασίζονται στη δική τους γνώση και διαίσθηση όταν αναζητούν υποσχόμενες επιχειρήσεις για να επενδύσουν.

Δεν χρειάζεται οι άλλοι να συμφωνούν μαζί σου όταν κάνεις τις κινήσεις σου. «Δεν χρειάζεται να κοιτάς γύρω σου για να δεις ανθρώπους να συμφωνήσουν μαζί σου», είπε σχετικά με την τοποθέτηση χρημάτων σε μια επένδυση. «Δεν μπορείς καν να κοιτάς γύρω σου για να δεις ανθρώπους που ξέρουν για τι πράγμα μιλάς» συμπλήρωσε.

Παρόλα αυτά, μετά από όλη αυτή τη διαδρομή, ο ίδιος θεωρεί ότι τα δισεκατομμύρια… δεν κάνουν τη διαφορά. «Τα χρήματα κάνουν πολύ μικρή διαφορά μετά από ένα μεσαίο επίπεδο», είπε.

Και συνέχισε: «Αν μου ζητούσατε να ανταλλάξω ένα πολύ σημαντικό ποσοστό της περιουσίας μου, είτε για κάποια επιπλέον χρόνια στη ζωή μου είτε για να μπορέσω να κάνω κατά τη διάρκεια αυτών των ετών αυτό που θέλω να κάνω, θα το έκανα σε ένα δευτερόλεπτο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 4 =