αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑTο ήξερες; Δες στα πόσα likes σε μπλοκάρει το Facebook

Tο ήξερες; Δες στα πόσα likes σε μπλοκάρει το Facebook

Είσαι από αυτούς που κάνουν πολλά Likes σε σελίδες ή προφίλ στο Facebook; Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Εκτός αν… το παρακάνεις. Γνωρίζεις ότι το FB μπορεί να σου μπλοκάρει αυτή τη δυνατότητα;

Όπως σημειώνει το News247.gr, το Facebook έχει βάλει ‘κόφτη’ στα 5.000 likes. Δεν προσδιορίζεται ο αριθμός των επιτρεπόμενων likes ανά εβδομάδα. Παλαιότερα ‘θύματα’ έχουν εξηγήσει πως η πλατφόρμα καταφεύγει σε αυτήν τη λύση για να ‘πολεμήσει’ τα bots (αυτοματοποιημένα προγράμματα που ‘κάνουν’ χιλιάδες επαναλαμβανόμενες κινήσεις σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα -likes, friend requests κλπ). Συγκεκριμένοι αλγόριθμοι τα ‘κυνηγούν’ και όταν τα εντοπίζουν αμέσως μπλοκάρουν τη διαδικασία. Αυτός ο τρόπος λειτουργεί και ως δικλείδα ασφαλείας σε ενδεχόμενο ‘επίθεση’ στο social network.

Το ban στα likes είχε προκύψει το 2013. Τότε ‘έφυγαν’ τα πρώτα μηνύματα για μπλοκάρισμα των likes, για διάστημα 30 ημερών “λόγω του όγκου και του τύπου των σελίδων στις οποίες κάνατε like πρόσφατα”. Το Facebook δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία να εξηγήσει αναλυτικά τα επιτρεπτά όρια ή το πώς αποφασίζει για το διάστημα της τιμωρίας.

Στη νέα εποχή που προστέθηκαν στη ζωή μας και τα πληρωμένα likes, η κατάσταση έγινε ακόμα πιο σύνθετη και το ‘κυνηγητό’ ακόμα πιο αμείλικτο. Και προφανώς τιμωρεί και τις σελίδες στις οποίες παρατηρείται ‘ύποπτη’ κίνηση -αφαιρώντας likes και μπλοκάροντας τις όποιες ενέργειες.

Συνήθως τα ‘μπλοκαρίσματα’ κρατούν από λίγες ώρες, σε 3 μέρες, σε 6 μέρες, σε μια εβδομάδα και για πάντα. Όλα εξαρτώνται από το ‘παράπτωμα’. Πέραν του ορίου στα likes, υπάρχει ‘ταβάνι’ και στα σχόλια. Είστε ασφαλείς έως τα 100 τη μέρα, τα οποία ωστόσο, δεν πρέπει να γίνονται μέσα σε λίγη ώρα -‘απλώστε’ τα μέσα στο 24ωρο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 14 =