αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑSignal: Η πλατφόρμα που είδε τους χρήστες να… πολλαπλασιάζονται, μετά από ένα post του Elon Musk

Signal: Η πλατφόρμα που είδε τους χρήστες να… πολλαπλασιάζονται, μετά από ένα post του Elon Musk

Οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων Signal και Telegram βλέπουν μια ξαφνική αύξηση της ζήτησης μετά από την ενημέρωση των όρων χρήσης της υπηρεσίας, του μεγαλύτερου αντιπάλου, WhatsApp, κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το WhatsApp, το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία κρυπτογράφησης της Signal, παρουσίασε νέους όρους την Τετάρτη, ζητώντας από τους χρήστες να συμφωνήσουν να επιτρέψουν στον ιδιοκτήτη Facebook και τις θυγατρικές του να συλλέγουν δεδομένα χρηστών, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού τηλεφώνου και της τοποθεσίας τους.

Ορισμένοι ακτιβιστές αμφισβήτησαν την κίνηση “αποδέξου την αρπαγή δεδομένων ή φύγε” στο Twitter και πρότειναν στους χρήστες να στραφούν σε εφαρμογές όπως το Signal και το Telegram.

Η δημοτικότητα του Signal αυξήθηκε περαιτέρω την Πέμπτη μετά την έγκρισή του από τον Elon Musk, ο οποίος έχει έναν από τους λογαριασμούς που ακολουθούνται περισσότερο στο Twitter, και από τον Jack Dorsey.

Περισσότεροι από 100.000 χρήστες εγκατέστησαν το Signal στα καταστήματα εφαρμογών της Apple και της Google τις τελευταίες δύο ημέρες, ενώ το Telegram είχε σχεδόν 2,2 εκατομμύρια λήψεις, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Sensor Tower.

Οι νέες εγκαταστάσεις του WhatsApp μειώθηκαν κατά 11% τις πρώτες επτά ημέρες του 2021 σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά αυτό εξακολουθεί να ανέρχεται σε περίπου 10,5 εκατομμύρια λήψεις παγκοσμίως, δήλωσε η Sensor Tower.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 12 =