αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMichael Sayman: Το 21χρονο ταλέντο που μόλις «έκλεψε» η Google από το Facebook

Michael Sayman: Το 21χρονο ταλέντο που μόλις «έκλεψε» η Google από το Facebook

O Michael Sayman πήγε για πρακτική στο Facebook, όταν ήταν 17 ετών. Στα 18 του, ο τεχνολογικούς γίγαντας τον προσέλαβε ως full-time προγραμματιστή. Μια άμεση κίνηση από το FB, αφού ο «μικρός» θεωρήθηκε ως ένα μεγάλο ταλέντο που δεν πρέπει να χάσει η εταιρία. Τώρα έχουμε μια εξέλιξη- έκπληξη, αφού ο 21χρονος πλέον Sayman αφήνει το Facebook και παίρνει μεταγραφή στην Google, όπως σημειώνει το αμερικανικό Fortune.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι με την συγκεκριμένη είδηση ασχολούνται τις τελευταίες ώρες πολλά μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ. Ενδεικτικό του πόσο σημαντικό μέγεθος θεωρείται ήδη ο Sayman.

Στο Facebook, ο ίδιος εργαζόταν ως product manager. Βοηθώντας την εταιρία να κατανοήσει το πως η γενιά του χρησιμοποιεί τα smartphones, ενώ παράλληλα έδινε τις συμβουλές του για πειραματικά προϊόντα. Στην νέα του επαγγελματική στέγη, θα εκτελεί χρέη product manager για το Assistant. Μια voice-based υπηρεσία, που θα είναι βασισμένη στην γιγάντια βάση δεδομένων που διαθέτει η μηχανή αναζήτησης της Google.

Τον εν λόγω project αποτελεί μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες για τον τον CEO της Google, Sundar Pichai. Με την εταιρία να έχει να αντιμετωπίσει μεγάλο ανταγωνισμό από τις Amazon και Apple, στο συγκεκριμένο πεδίο. Ο Sayman θα ενταχθεί στην ομάδα που εργάζεται πάνω στο Assistant. Με τον ίδιο να επιβεβαιώνει την αποχώρηση του από το FB και να δηλώνει ότι ο Mark Zuckerberg αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για αυτόν και ήταν μια καταπληκτική εμπειρία η συνεργασία μαζί του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 5 =