αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMazinnov: Τελικά, τι αποτελέσματα έχει η ελληνογαλλική «συμμαχία» για την καινοτομία;

Mazinnov: Τελικά, τι αποτελέσματα έχει η ελληνογαλλική «συμμαχία» για την καινοτομία;

Συνέντευξη Τύπου με θέμα της δράσεις του ελληνογαλλικού δικτύου καινοτομίας Mazinnov έγινε στις 3 Οκτωβρίου. Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία του Γάλλου πρέσβη, Christophe Chantepy:

Πως προήλθε η πρωτοβουλία Mazinnov :

1. Όταν ήρθα στην Ελλάδα διαπίστωσα ότι ενώ η συνεργασία ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα ήταν εξαιρετική σε όλους τους τομείς, δεν υπήρχε συνεργασία στον τομέα της καινοτομίας. Θελήσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μια επιπλέον γέφυρα ανάμεσα στις δύο χώρες: μια συνεργασία στον τομέα της καινοτομίας.

2. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για την Ελλάδα είναι το «brain drain». Η Γαλλία θέλει λοιπόν να βοηθήσει την ελληνική νεολαία που καινοτομεί, να παραμείνει στην Ελλάδα και να αναπτύξει εδώ τις καινοτόμες ιδέες της.

3. Η καινοτομία είναι το «αλάτι» της ανάπτυξης. Υπήρξε μια δέσμευση της Γαλλίας από την αρχή της οικονομικής κρίσης να βοηθήσει την Ελλάδα στον δρόμο προς την ανάπτυξη. Η δημιουργία λοιπόν αυτού του ελληνογαλλικού δικτύου καινοτομίας, ήταν φυσικό επακόλουθο αυτής της δέσμευσης.

Σημαντικές δράσεις του Mazinnov :

  • Έχουν διοργανωθεί δύο Φόρουμ καινοτομίας το 2016 και το 2017 με πολλές συμμετοχές από τη Γαλλία και την Ελλάδα.
  • Στα πλαίσια του δεύτερου Φόρουμ Mazinnov (2017) δημιουργήθηκε το πρόγραμμα «Adopt a startup » μέσω του οποίου πραγματοποιήθηκαν πάνω από 20 «υιοθετήσεις» ελληνικών νεοφυών Επιχειρήσεων από γαλλικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
  • Το 2018 :

-Τον Μάρτιο 2018 διοργανώθηκε στην Πρεσβεία την Ημέρα της Γυναίκας εκδήλωση αφιερωμένη στις Ελληνίδες γυναίκες που καινοτομούν με τη συμμετοχή 100 περίπου γυναικών.

– Τον Απρίλιο του 2018 το  Mazinnov στήριξε τη δράση του κόμβου καινοτομίας Aroma Hub ο οποίος εδρεύει στη Πάτρα (Patras Science Park) και δραστηριοποιείται στον τομέα αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

– Την άνοιξη του 2018 το  Mazinnov συμμετείχε ως σύμβουλος στη διοργάνωση του 2ου Μαραθωνίου Καινοτομίας, μιας πρωτοβουλίας  της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας σε συνεργασία με την εταιρεία Crowdpolicy με θέμα τις έξυπνες πόλεις που έλαβε χώρα στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

– Τον Σεπτέμβριο του 2018 το Mazinnov ήταν εταίρος της πρώτης επαγγελματικής ελληνικής έκθεσης ταινιών κινουμένων σχεδίων  Athens Animation Agora (3Α) που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, μια πρωτοβουλία του συλλόγου Animasyros με σκοπό τη δημιουργία μιας ελληνικής αγοράς για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων.

– Στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2018 το Mazinnov θα συνοδεύσει εκπροσώπους του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας στο Παρίσι για να συμμετάσχουν στην Έκθεση καινοτομίας  BPI Inno Génération (B.I.G.) που διοργανώνεται στη γαλλική πρωτεύουσα καθώς και για να επισκεφθούν τους κυριότερους χώρους καινοτομίας του Παρισιού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 13 =