αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θες να αυξήσεις τις πιθανότητες για να φτάσεις στην επιτυχία, κάνε στον εαυτό σου αυτές τις 5 ερωτήσεις- Εξηγεί η Μαρία Μισύρη

Αν θες να αυξήσεις τις πιθανότητες για να φτάσεις στην επιτυχία, κάνε στον εαυτό σου αυτές τις 5 ερωτήσεις- Εξηγεί η Μαρία Μισύρη

Όλοι έχει τύχει να βρεθούμε σε ένα τέτοιο σημείο: Είναι τότε που νιώθουμε να έχουμε «κολλήσει» και δεν ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε στην καριέρα και στην ζωή μας. Δεν ξέρουμε ποιο μονοπάτι πρέπει να διαλέξουμε.

Η λύση ίσως κρύβεται σε 5 ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, όπως εξηγεί η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη. Είναι μερικές ερωτήσεις που μπορούν να λειτουργήσουν ως «πυξίδα» για να βρεις την προσανατολισμό σου.

Μιλήσαμε μαζί της και εδώ είναι οι 5 ερωτήσεις έτσι όπως τις παραθέτει η ίδια.

1. Τι θέλω να πετύχω;

«Αυτό είναι το Α και το Ω. Συνήθως έχουμε μία γενική σκέψη για το τι θέλουμε να πετύχουμε, αλλά όχι κάτι συγκεκριμένο και με λεπτομέρειες. Μπορεί να ακούγεται μία απλοϊκή ερώτηση αλλά είναι πολύ σημαντικό να την κάνουμε στον εαυτό μας. Ακόμα καλύτερα αν τα γράψουμε κιόλας σε ένα χαρτί», λέει η Μ. Μισύρη.

Θα πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να φτιάξει το χρόνο που χρειάζεται για να κάτσει να σκεφτεί επί αυτού. Η απάντηση πρέπει να είναι λεπτομερής και ακριβής.

2. Πότε θέλω να το πετύχω;

Θα πρέπει να υπάρχουν κάποια χρονικά περιθώρια και πλαίσια. «Με τις γυναίκες που συνεργάζομαι, συνηθίζω να λέω ότι είναι χρήσιμο να βάζουμε ένα χρονικό περιθώριο 3 ετών, το οποίο δεν είναι ούτε πολύ μεγάλο ούτε πολύ μικρό» εξηγεί η Coach. Τα χρονικά πλαίσια θα δώσουν στον εγκέφαλο σου το μήνυμα ότι όλα όσα χρειάζεται να κάνεις για να πετύχεις το στόχο σου είναι μέρος του προγράμματος σου.

Είναι επίσης χρήσιμο να «σπάσεις» τον μεγάλο στόχο σε μικρότερα βήματα. Για να ξεκινήσεις να δουλεύεις και τελικά να φτάσεις στον προορισμό που θες.

3. Πού θέλω να το πετύχω;

Πολλές φορές δεν καθόμαστε να σκεφτούμε αν είμαστε στον τόπο που πραγματικά θέλουμε να είμαστε. Αν για παράδειγμα θες να ξεκινήσεις μια επιχείρηση, αλλά είναι καλύτερο να το κάνεις σε μία άλλη τοποθεσία, αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο. Μπορεί να χρειαστεί να μετακομίσεις, πριν βάλεις σε εφαρμογή το πλάνο σου.

Μπορεί να θες να κάνεις ένα μεταπτυχιακό και να πρέπει να πας στο εξωτερικό ή να θες να κλείσεις μια συμφωνία και να πρέπει να δώσεις το παρόν σε ένα συγκεκριμένο event. Μπορεί να ψάχνεις για πελάτες και να πρέπει να ξέρεις πού θα τους βρεις και πού συχνάζουν.

4. Γιατί θέλω να το πετύχω;

Το «γιατί» είναι αυτό που μας κινεί. «Αν έχουμε ανακαλύψει το δικό μας ‘γιατί’ και το έχουμε στο μυαλό μας και το θυμόμαστε συχνά, αυτή είναι η κινητήριος δύναμη μας», εξηγεί η Coach.

Μόνο όταν γνωρίζεις ακριβώς το γιατί θέλεις κάτι και μόνο όταν αυτό το γιατί σε ενθουσιάζει και σε κάνει να αισθάνεσαι πράγματα, μπορείς να συνεχίσεις με αστείρευτη ενέργεια να το προσεγγίζεις χωρίς να πέφτεις.

5. Πώς θέλω να το πετύχω;

Αφού έχεις απαντήσει τα προηγούμενα ερωτήματα, μετά πρέπει να φτιάξεις το πλάνο σου. Μάλιστα, ακριβώς επειδή έχεις απαντήσεις στις άλλες 4 ερωτήσεις, είναι πιθανό ήδη να έχουν βγει κάποιες ιδέες στην επιφάνεια, σχετικά με το πως πρέπει να κινηθείς.

Το σχέδιο δράσης δεν είναι απαραίτητα όλη η γνώση που χρειάζομαι για να πετύχω, αλλά ακόμα και η καταγραφή του τι πρέπει να μάθω, αν δεν το ξέρω, για να προχωρήσω στα παρακάτω βήματα. Είναι οι μικρότεροι στόχοι που πετυχαίνοντας τους πλησιάζεις τον μεγαλύτερο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 17 =