αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑLockdown: Παράταση μιας εβδομάδας… και βλέπουμε

Lockdown: Παράταση μιας εβδομάδας… και βλέπουμε

Προς παράταση 1 εβδομάδας οδηγείται, όπως όλα δείχνουν, το lockdown. Χωρίς βέβαια να έχουν γίνει ακόμα επίσημες ανακοινώσεις.

«Ο δρόμος μας ίσως να φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής. Και κυρίως πρέπει να είναι ένας δρόμος χωρίς πισωγυρίσματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, καταδεικνύοντας τις προθέσεις του. Οι τελικές αποφάσεις πάντως, όπως διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου, θα ληφθούν στο τέλος της εβδομάδας, όταν σταθμιστούν τα δεδομένα εκείνης της στιγμής, με το πιο πιθανό σενάριο να θέλει την ανακοίνωση νέας παράτασης μίας -και πάλι- εβδομάδας, για να επανεξεταστεί τότε η κατάσταση.  

Για τις τελικές αποφάσεις, όπως είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίοι, από την πλευρά τους, εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί. Δεν είναι λίγοι εξ αυτών που συστήνουν την ακόμα πιο μακρά διατήρηση του lockdown, προκειμένου να παρεμποδιστεί η διάδοση του ιού και να αποφευχθεί επιπλέον πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο βρίσκεται στα όριά του.

Ενδεικτικό είναι ότι ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης έκανε γνωστό χθες πως η πληρότητα στις ΜΕΘ για Covid-19 φτάνει στο 87% κατά μέσο όρο πανελληνίως. Και προφανώς κανείς δεν είναι διατεθειμένος να ρισκάρει ενδεχόμενη αύξηση του ποσοστού αυτού, με άρση των μέτρων, χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης διασφάλιση της ομαλότητας κατά την επόμενη μέρα.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέστησε μάλιστα στους υπουργούς του να αποφεύγουν να κάνουν δηλώσεις για ενδεχόμενη άρση της καραντίνας αναφερόμενοι σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και χρονοδιάγραμμα, κρούοντάς τους παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου. «Μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας κάποιες δύσκολες μέρες. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», είπε, με απώτερο στόχο τη μέγιστη προστασία της δημόσιας υγείας έως ότου να αρχίσει η εκστρατεία εμβολιασμών.

Πηγή: euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + fourteen =